Dos agents de la policía autonòmica del País Basc, la Ertzaintza, d'esquenes

Troben un cadàver dins una maleta en un restaurant abandonat de Bilbao

El cadàver es va trobar esquarterat i cremat dins una malteta

Dissabte passat, cap a les 05.00 hores, els serveis d'emergències de Bilbao han rebut un avís d'un testimoni que havia trobat un cos sense vida.

El cos sense vida va ser trobat en un edifici abandonat de San Roke Bidea, a la zona d'Artxanda, molt a prop del funicular. Agents de l'Ertzaintza que van arribar fins al lloc del crim van poder confirmar que el cadàver presentava signes evidents d'haver patit una mort violenta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Segons ha avançat El Correo, després de matar-lo, l'havien esquarterat i ficat dins una maleta que després havien cremat. Pel que sembla, dins de la maleta només s'ha trobat la cara i les mans de la víctima, però no el cos complet.

Segons ha informat el Departament de Seguretat basc, el Servei de Recerca Criminal Territorial de Biscaia s'ha fet càrrec de la investigació.

De moment, la policia intenta aclarir les circumstàncies dels fets i saber per què va morir la víctima. Les restes, després de ser esquarterades i cremades, estan en molt mal estat. Per això, el cos continua sense identificar.

La Policia Científica va acordonar la zona i ha recollit proves al lloc dels fets per aconseguir saber què li va passar al mort.

El cadàver va ser traslladat a l'Institut Basc de Medicina Legal perquè li practiquin l'autòpsia i intentin identificar-lo.

Un restaurant abandonat, el lloc dels fets

El cadàver va aparèixer a un edifici abandonat de la zona d'Artxanda. Els veïns de la zona asseguren que aquest fet “es veia venir”.

Segons expliquen alguns veïns, aquest edifici abandonat va ser, durant dècades, un prestigiós restaurant on se celebraven banquets de casament. El 2019, el restaurant Miramar va tancar les portes d'un dia per l'altre.

Des de llavors, l'edifici ha estat víctima de pintades a les façanes, de destrosses i saquejos. Ara, el lloc ha esdevingut un refugi perquè els sintechos passin la nit.

La policia investiga si la víctima era un sensesostre o si no tenia res a veure amb l'edifici.