Plànol frontal d'una ambulància de suport vital bàsic a Espanya

Andreu, el sanitari que ha mort transportant un pacient en una ambulància

El tècnic va patir una parada cardiorespiratòria durant el trasllat

Un tècnic del SAMU 061 ha mort mentre feia el trasllat d'un pacient de Manacor a Palma. Ángel, la víctima, de 48 anys, va patir una parada cardiorespiratòria enmig del desplaçament. Per sort, va poder estacionar l'ambulància en el moment en què es va començar a sentir indisposat.

Els seus companys li van fer les maniobres de reanimació pulmonar, però finalment va haver de ser traslladat fins a l'hospital. Tot i l'esforç dels sanitaris, el tècnic va acabar morint després d'ingressar al centre hospitalari. La víctima, coneguda com a Andreu Rigo, operava al SAMU des de l'any 1995.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La notícia va ser comunicada a través d'un missatge publicat a Twitter pel compte del servei públic d'ambulàncies de les Illes Balears. Des del SAMU 061 i la Conselleria de Salut del Govern balear, han expressat els seus més sincers condols.

Un tècnic del sistema d'emergències mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya a l'interior d'una ambulància durant un servei
El tècnic formava part del servei d'emergències des del 1995 | Europa Press

Va aconseguir estacionar el vehicle a temps

Els fets van tenir lloc dissabte passat a Mallorca durant un trasllat secundari, no urgent, d'un pacient des de Manacor a Palma. A l'alçada de la rotonda de Vilafranca, el tècnic de l'ambulància va començar a trobar-se malament, sentint-se indisposat per continuar. En aquell moment, va aconseguir mantenir la calma i va decidir estacionar l'ambulància per evitar el que podria haver estat un accident.

L'home havia patit una parada cardiorespiratòria. Això es produeix per la interrupció brusca i inesperada de l'activitat mecànica del cor i de la respiració espontània. Per tant, l'oxigen no pot arribar a totes les parts del nostre cos.

Immediatament, els seus companys van començar a fer-li les maniobres de reanimació pulmonar corresponent. Tot i això, l'home va haver de ser traslladat d'urgències fins a l'Hospital Universitari de Son Espases. Allí va ser atès pels metges del centre, sense èxit, ja que lamentablement va acabar mort.

L'equip de SAMU 061 de les Illes Balears està consternat davant la sobtada marxa del seu integrant. Després de conèixer la notícia, amics i companys només tenien paraules bones per recordar-lo. Per la seva banda, la Conselleria de salut també ha transmès el condol a familiars i amics a través d'unes paraules d'agraïment i record a “aquest gran professional”.