Cotxe de la Policia Nacional

Una nena de dos mesos maltractada per la seva mare: li va trencar cinc costelles

La mare va ser detinguda per un presumpte delicte de maltractaments a Alicante

La Policia Nacional ha detingut una dona de vint-i-set anys acusada de maltractar la seva filla, una criatura de dos mesos, a Alacant.

Segons confirma Efe, l'arrest de la mare es va produir després que els metges de l'Hospital General Doctor Balmis descartessin que les ferides que presentava la menor fossin accidentals.

Els fets van passar el 20 d'octubre passat, quan la mare va anar amb la menor a l'Hospital General Doctor Balmis. Allí els facultatius es van adonar que la nena tenia cinc costelles trencades i no semblava que tinguessin un origen accidental.

Per això, des de l'hospital es va activar el protocol de maltractaments físics i es va avisar la Policia Nacional. Aquests, mitjançant la Unitat de Família i Menor i la Brigada Provincial de la Policia, van procedir a detenir la mare del nadó.

La detinguda va negar que li provoqués lesions de manera voluntària a la seva filla. De fet, la dona va esmentar els facultatius que la menor tenia hematomes pel cos que li sortien de manera espontània.

Una dona de vint-i-set anys, detinguda per infringir maltractaments al nadó de dos mesos

El Cos Nacional de Policia (CNP) es va entrevistar amb el personal de l'hospital i amb l'entorn familiar de la menor i van concloure que podria haver estat víctima de maltractaments.

Muntatge de l'Hospital General Doctor Balmis d'Alacant i els peus d'un nadó
La menor presentava ferides anteriors | Europa Press

Els agents de la UFAM van descobrir que, a més de cinc costelles esquerres trencades, la menor presentava lesions al costat dret que revelaven que podrien haver estat fracturades amb anterioritat.

A més, la menor presentava hematomes que revelaven que també s'havien produït anteriorment.

La Policia Nacional també va descobrir que a principis de setembre, la criatura hauria caigut per les escales del domicili familiar. Tot i la lesió, no va ser portada al metge perquè l'examinessin.

Pel que sembla, l'arrestada té una altra filla, també menor d'edat, que està sota custòdia de la seva exparella. La dona va perdre la custòdia per no tenir una feina estable ni un habitatge, ja que viu amb la seva mare.

La policia va localitzar al telèfon de la detinguda fotografies d'altres lesions anteriors patides per la menor de dos mesos.