Imatge de Rosa Peral durant el judici del crim de la Guardia Urbana de Barcelona a l'Audiència de Barcelona

Rosa Peral, embargada: no obtindrà beneficis d''El cos en llamas'

L'Audiència de Barcelona ha decidit embargar els condemnats pel crim de la Guàrdia Urbana

Fa una setmana, el 8 de setembre passat, Netflix estrenava la sèrie 'El cuerpo en llamas', basada en l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana. En aquest polèmic cas, el maig del 2017, els agents de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López, van assassinar la parella de Rosa, Pedro Rodríguez.

Després del judici, la Rosa i l'Albert van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó respectivament. A més, han d'indemnitzar la família de Rodríguez amb 885.000 euros. Després de l'estrena del documental, l'advocat de la víctima del crim va presentar una sol·licitud davant de l'Audiència de Barcelona, que ha estat acceptada.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Pel que sembla, Albert López té el pis embargat, mentre que Rosa Peral només ha pagat 1.175 euros, del total que ha de pagar d'indemnització a la família de Pedro Rodríguez.

Rosa Peral es va declarar insolvent a l'hora de pagar la indemnització, ja que va canviar el nom del 50% de la propietat on vivia a Vilanova i la Geltú. Aquest habitatge, on es va cometre el crim, va passar a les mans de Francisco Peral, el pare de Rosa. Per això, la família de Rodríguez va denunciar Rosa Peral per alçament de béns, però la querella està pendent de ser admesa.

Ara, l'Audiència de Barcelona ha acordat embargar qualsevol ingrés que Rosa Peral i Albert López puguin cobrar de Netflix per l'emissió d''El cuerpo en llamas'. Aquesta sèrie inspirada en l'assassinat de Pedro Rodríguez, protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, que interpreten Peral i López.

L'Audiència de Barcelona embarga Rosa Peral

Després de l'estrena de la sèrie, l'Audiència considera que Peral i López podrien reclamar a Netflix una compensació econòmica per l'ús dels noms i els cognoms. Així mateix, i tal com ja ha intentat Rosa Peral, tots dos condemnats podrien denunciar la productora per vulneració del seu dret a l'honor.

Imatge de Rosa Peral, encausada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el documental 'Les Cintes de Rosa Peral'
Rosa Peral va concedir diverses entrevistes des de la presó | Netflix

Alhora, el lletrat vol aclarir si Rosa Peral ha cobrat per l'estrena de 'Las cintas de Rosa Peral', un documental estrenat el mateix dia. En aquest documental, Peral concedeix una entrevista des de la presó de Mas d'Enric (Tarragona), on compleix condemna.

Tot i això, dies abans de l'estrena, va saltar la notícia que Rosa Peral havia intentat paralitzar la publicació de la sèrie. Primer ho va sol·licitar a un jutjat de Barcelona, que el va desestimar. Després d'això, ho va sol·licitar al jutjat de Vilanova i la Geltrú, a qui competia el cas. El tribunal va girar la sol·licitud, ja que Peral no havia dipositat cap fiança, i per tant no podia impedir l'estrena de la sèrie i del documental.

Per això, l'Audiència de Barcelona ha ordenat a les productores de la sèrie i del documental que remetin al compte bancari judicial els diners que haurien de cobrar els dos condemnats. A més, també demanen a les mateixes que els comuniquin si ja els haurien pagat alguna quantitat