Rosa Peral, assassina de Pedro Rodríguez, vestida amb unifrome de la Guàrdia Urbana

Rosa Peral demana diners a Netflix per 'El cuerpo en llamas': el seu sou a la presó

Rosa Peral assegura que no ha cobrat per les produccions del 'crim de la Guàrdia Urbana'

Actualment, Rosa Peral està complint una condemna de 25 anys per l'assassinat de Pedro Rodríguez, conegut com 'el crim de la Guàrdia Urbana'. La sentència conclou que ella amb el seu amant, Albert López, van assassinar i van intentar fer desaparèixer el cadàver del nuvi de la Rosa.

Aquest divendres, Netflix ha estrenat El cuerpo en llamas , una sèrie protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez que compta aquest assassinat. Rosa Peral, mitjançant la seva advocada, Núria González, han demanat aturar-ne l'emissió. I és que a més de la sèrie, Netflix ha estrenat Las cintas de Rosa Peral , un documental en què Rosa Peral ha explicat la seva versió dels fets.

Cartell de 'Les cintes de Rosa Peral' de Netflix
Netflix ha estrenat el documental Les cintes de Rosa Peral | Netflix

González i Peral van demanar en primera instància al Jutjat de Barcelona que frenés l'estrena de la sèrie per atemptar contra el dret a l'honor. El Jutjat de Barcelona, va considerar que aquella petició no era de la seva jurisdicció, ja que el crim es va cometre a Vilanova i la Geltrú.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Aleshores, l'assassina i la seva advocada, van fer la mateixa petició al Jutjat de Vilanova i la Geltrú, encara que sense èxit. La magistrada va considerar que la petició "no respecta els pressupostos formals establerts per la llei d'enjudiciament civil".

Núria González, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat la demanda se centra en la presència de les filles de Rosa a la sèrie. I a més, al tràiler que havia estat estrenat amb anterioritat.

Segons l'advocada, en un primer moment, Rosa Peral només va demanar veure la producció abans de la seva estrena. Tot i això, també explica que Netflix va amenaçar d'interposar una demanda milionària contra l'assassina si interferia en l'estrena de la pel·lícula.

Rosa Peral en números vermells

Després de l'assassinat de Pedro Rodríguez, Rosa Peral va ser condemnada a 25 anys de presó ia pagar una indemnització de 400.000 euros en concepte de responsabilitat civil. Per això, Peral no podia fer front a la fiança per poder continuar amb la demanda que frenaria l'emissió de la sèrie de Netflix, tal com demanava la magistrada.

Arran del crim de Peral també es van estrenar dos llibres: Només tu em tindràs, de Toni Muñoz, i 29 bales i una nota d'amor, d'Alfonso Egea. L'advocada de Peral assegura que l'assassina "no ha cobrat ni un euro pels llibres que s'han escrit o ara per la sèrie".

Imatge de Rosa Peral, autora del crim de la Guàrdia Urbana
Rosa Peral rep 120 euros menusals a la presó | TV3

Ara, Rosa Peral compleix condemna a la presó de Tarragona i viu amb 120 euros mensuals que cobra per treballar a la presó. Amb aquesta consigna rebuda des de la presó, Peral assegura que es troba "en números vermells", i no pot assumir-ne la fiança. I és que des que va ser empresonada, va deixar de percebre el sou que cobrava de la Guàrdia Urbana de Barcelona.