Marta Calvo, assassinada el 2019, mirant i somrient

Sense rastre del cos de Marta Calvo, la noia de 25 anys que va quedar amb un noi

El seu assassí confés va assegurar haver-la esquarterat

La valenciana Marta Calvo Burón, de 25 anys, va desaparèixer el 7 de novembre del 2019 després de tenir una cita amb Jorge Ignacio Palma, a qui va conèixer en una plataforma de contactes a internet.

Marta, que aleshores exercia la prostitució, havia quedat amb José Ignacio Palma la matinada del 7 de novembre al domicili de l'home. A l'habitatge, Marta i José Ignacio Palma, van acordar un preu per exercir la prostitució amb una anomenada “festa blanca”.

L'endemà al matí, Marisol Burón, la mare de Marta, va decidir anar al domicili des del qual la seva filla li havia enviat la seva última ubicació. Marisol es va personar a casa de Jose Ignacio Palma, que va dir no conèixer Marta. Marisol va insistir que la seva filla li havia enviat aquella ubicació, però no va obtenir cap altra resposta de l'home colombià.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Després de la trobada amb Marisol, Palma va estar en parador desconegut gairebé un mes. Dos dies després de la desaparició de Marta, el 9 de novembre, la mare va posar una denúncia per la seva desaparició.

Una confessió sense cadàver

El 27 de novembre, el grup d'homicidis de la Guàrdia Civil, que es va encarregar del cas, i la secció d'Homicidis, Segrestos i Extorsions de la Unitat Central Operativa (UCO) van registrar la casa de Palma.

A la casa de Jorge Ignacio Palma, els investigadors van comprovar que el pis havia estat netejat a consciència. Llavors l'home va passar a ser el principal sospitós. A més, Palma va intentar desfer-se del seu vehicle en un desballestament de la zona, cosa que va donar més motius a la policia per creure en la seva implicació en el cas.

El 4 de desembre, a les tres de la matinada, Jorge Ignacio Palma, va anar a la Comissària de Carcaixent per confessar el crim de Marta Calvo.

Marta Calvo, assassinada el 2019, mirant a càmera somrient
La pista de Marta Calvo es va perdre el 7 de novembre de 2019 | Atresmedia / Telecinco

L'assassí confés va declarar que havia estat més de vint dies dormint al carrer o a la muntanya, però el seu aspecte físic deia el contrari. Jorge Ignacio Palma “arriba impol·lut i acabat de dutxar. No semblava que hagués estat vint dies dormint al carrer”, assegura la mare de la Marta.

Jorge Ignacio Palma va explicar que la mort de Marta va ser un accident. Palma explica que després de tenir sexe, barrejat amb alcohol i cocaïna, Marta es va adormir i mai més no es va despertar. Palma relata que després de despertar-se va veure que la Marta no respirava.

El colombià va assegurar que va pensar a suïcidar-se, però va optar per desfer-se del cadàver de la noia. Jorge Ignacio Palma va assegurar que va esquarterar Marta, va ficar els trossos en bosses de plàstic i els va distribuir per diferents contenidors d'Alzira i Silla.

Després de la confessió de Palma, que estava en llibertat condicional per tràfic de drogues, la policia va ordenar la paralització de la planta de reciclatge de Guadassuar, per poder trobar les restes de Marta.

Dos dies més tard, el 6 de desembre, el jutge dicta presó sense fiança per a Jorge Ignacio Palma per l'homicidi confés de Marta Calvo.

Muntatge Jorge Igancio Palma i Marta Calvo, assassí de la jove el 2019
Jorge Ignacio Palma va confessar l'assassinat de Marta Calvo, però mai no van trobar el seu cos | Atresmedia

Mentrestant, la policia recorda que Palma havia estat investigat uns mesos abans per la mort en circumstàncies estranyes d'Arliene Ramos, l'abril d'aquell mateix any. Tot i la seva suposada implicació, el cas d'Arliene es va tancar per què l'autòpsia va revelar que la jove brasilera va morir per causes naturals.

Així i tot, la Policia Nacional també investiga la possible relació que pugui tenir Palma amb la mort de Lady Marcela, el juny del 2019, ja que va ser l'últim client de la dona.

Els casos d'Arliene i Lady Marcela, les dues primeres víctimes de l'assassí de Marta Calvo

Mesos abans de la seva detenció, el 25 de març del 2019, Jorge Ignacio Palma va acudir a una casa de cites a València. Allà treballava Arliene Ramos, una brasilera de 32 anys.

Palma va triar Arliene per tenir-hi sexe, amb una 'festa blanca' inclosa. Els enregistraments revelen l'arribada del detingut a les 02.51 hores. Palma, va sortir de la casa de cites de manera precipitada a les 04.02.

Al judici contra el presumpte assassí de Marta Calvo, les companyes d'Arliene van prestar declaració del que va passar aquell 25 de març.

Lady Marcela, Arliene Ramos i Marta Calvo, les tres assassinades per Jorge Ignacio Palma a València
Jorge Ignacio Palma ha estat condemnat per les morts de Lady Marcela, Arliene Ramos i Marta Calvo | La Noticia Digital

Les dones relaten que en anar-se'n Jorge Ignacio Palma, van trobar Arliene Ramos convulsionant, amb el cap enrere i amb el clítoris “inflamat d'una manera sobrenatural”. Després de ser traslladada a l'Hospital Clínic de València, Arliene va morir nou dies després de la trobada sexual amb Palma.

El 14 de juny del 2019, Jorge Ignacio Palma, va concretar una cita sexual amb Lady Marcela Vargas, una colombiana de 26 anys. L'endemà al matí, una companya de pis de Lady Marcela, va trobar el cos sense vida de la jove.

Els forenses que van realitzar l'autòpsia a Lady Marcela hi van trobar una quantitat 19 vegades superior a una dosi letal de cocaïna a la sang. A més, el forense va trobar lesions al coll de la jove compatibles amb l'estrangulament.

160 anys de presó

El 13 de desembre del 2019, el jutge reobre el cas d'Arliene i investiguen la denúncia d'una altra dona que va patir una situació similar. Tres mesos més tard, el 4 de març, Jorge Ignacio Palma és imputat per l'assassinat de Lady Marcela.

El 17 de juny de 2020, la Guàrdia Civil troba unes lents de contacte de Marta Calvo a casa de Palma i restes de la seva sang als pantalons del sospitós. Tot i això, el cos de Marta segueix sense aparèixer, encara que la recerca s'ha estès a altres zones properes.

El setembre del mateix any, l'Audiència de València pren la decisió d'unificar totes les causes obertes contra Jorge Ignacio Palma.

Jorge Ignacio Palma declarant a l'Audiència Provincial de València
Jorge Ignacio Palma va ser condemnat a 159 anys i 11 mesos de presó | RTVE

Finalment, el 13 de juny del 2022 s'inicia el judici contra Jorge Ignacio Palma. En ell, entre altres coses, es qüestiona que el cos de Marta Calvo arribés a l'abocador, tot i no tenir indicis d'on pot ser el cos de la jove.

La Fiscalia va demanar 120 anys de presó per un delicte d'homicidi comès contra Marta Calvo, Ariane Ramos i Lady Marcela Vargas, abús sexual contra vuit dones més i un delicte contra la salut pública.

Finalment, l'Audiència Provincial de València, va condemnar Jorge Ignacio Palma a 159 anys i 11 mesos de presó per tots els delictes que se li imputaven. Tot i això, l'assassí de Marta, Arilene i Lady Marcela només complirà 40 anys, el màxim de compliment efectiu a la presó.