Policia deté una persona

Creix la impunitat: roba a un turista i crida ‘Welcome to Barcelona’

La víctima va ser apallissada i haurà de ser sotmesa a cirurgia

El 12 de novembre passat un turista que estava passejant pels carrers de Barcelona va ser assaltat per dues persones al crit de 'Welcome to Barcelona'. La víctima va patir el robatori del rellotge i a més li van propiciar una pallissa que li va deixar greus lesions. El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona ha ordenat la presó provisional, comunicada i sense fiança per a un detingut.

Com va passar?

Un individu, acompanyat per un altre home encara no identificat per les autoritats, va cometre un acte violent al centre de Barcelona. Un ciutadà estranger va ser abordat per l'esquena, immobilitzat pels braços i llançat a terra. Mentrestant, els agressors li van cridar la frase 'Welcome to Barcelona'.

Un cop a terra, la víctima va patir cops i li va ser arrabassat el rellotge de luxe que portava.

Després del violent assalt, un dels dos lladres, el qual encara no ha estat identificat, va aconseguir escapar-se amb el botí. Tot i això, gràcies a la intervenció ciutadana, es va aconseguir retenir un altre dels assaltants. Finalment, va ser detingut per les autoritats.

Conseqüències del robatori

D'acord amb la Fiscalia, la víctima va patir greus lesions durant l'atac, entre elles l'esquinçament del taló d'Aquil·les. La lesió requereix intervenció quirúrgica. El lladre que va fugir amb el botí encara es troba en parador desconegut. Els Mossos d'Esquadra estan desplegant operatius per localitzar-lo.

Muntatge fotogràfic entre una imatge d'agents dels Mossos d'Esquadra i un lladre
Un dels lladres va ser arrestat pels Mossos d'Esquadra | Europa Press, Pixelshot

Aquest succés ha desencadenat la intervenció judicial. El Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona ha ordenat la presó provisional, comunicada i sense fiança per al principal sospitós. El judici està programat per a les pròximes setmanes. Se l'acusa d'un delicte de robatori amb violència.

Seguretat a Barcelona

Nombrosos veïns i visitants expressen la seva preocupació per la manca de seguretat a la Ciutat Comtal. Els robatoris succeeixen en plena llum del dia, generant una inquietud creixent.

Muntatge de fotos de la taula d'un jutge i al costat, a l'interior d'una rodoneta, dues mans emmanillades
El jutge ha ordenat presó provisional | Getty Images, Rattanakun, e-noticies.cat

Tot i que el problema de furts i carteristes és comú a les capitals europees, a Barcelona hi ha hagut un augment notable de robatoris amb violència. Aquest augment s'ha vist reflectit, especialment, a les zones turístiques.

Segons els registres policials, les àrees considerades més perilloses inclouen el Raval, el Poble Sec i el Port Olímpic. Aquests incidents han avivat el debat sobre la necessitat de reforçar la seguretat a la ciutat. La comunitat està exigint mesures més efectives per abordar la incidència creixent de delictes a Barcelona.

Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra d'esquena amb un cotxe patrulla
Mossos d'Esquadra patrullen els carrers de Barcelona | Mossos d'Esquadra