Paula Báñez, nena de Huelva que espera el trasplantament de medul·la a l'hospital

Paula, la nena d'Almonte, se sotmetrà a un trasplantament de medul·la

La petita d'11 anys va trobar un donant compatible el mes de juny passat

El 2 de novembre del 2022, Paula Báñez, d'11 anys, va ser diagnosticada de leucèmia. La nena, natural d'Almonte (Huelva), va estar ingressada diversos mesos a l'Hospital Juan Ramón Jiménez, on rebia el tractament de quimioteràpia.

Els hematòlegs de l'hospital van explicar als pares de la Paula, que la nena "necessitava un trasplantament de medul·la", i per això s'activaria el protocol per a la seva recerca al banc de donants.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Els pares de Paula van decidir també fer una crida a la societat "per tractar de reduir els terminis", motiu pel qual van començar amb la campanya a xarxes socials.

L'11 de gener la seva família, amb la infermera Àngela Feria, van iniciar una campanya en xarxes socials per aconseguir un trasplantament de medul·la òssia per a la nena.

Imatge de la campanya per a la donació de medul·la per Paula Báñez
Les xarxes es van bolcar amb Paula Báñez | Facebook

Sota el nom Segueix nedant Dory, la seva família sol·licitava la màxima col·laboració ciutadana perquè la gent donés medul·la òssia i trobar un donant compatible amb la Paula.

La societat de Huelva es va bolcar amb la causa amb nombrosos actes per recaptar aquestes donacions. El mes de juny passat, la Paula va aconseguir una medul·la compatible.

Ezequiel Báñez, pare de Paula, ha expressat que durant aquests dies "tenim tots els sentiments junts, moltíssima emoció i una alegria tremenda perquè feia temps que esperàvem".

La campanya a xarxes ha aconseguit un donant compatible amb Paula

El pare també ha explicat que Paula està ingressada des del 15 d'agost a l'Hospital Verge del Rocío de Sevilla.

Allà "s'ha realitzat un període de preparació, administrant-li una sèrie de tractaments perquè estigui a punt per rebre el trasplantament de medul·la, en principi, dijous 24".

Paula Báñez, la nena que espera un donant de medul·la, amb la seva mare
Paula es troba en aïllament amb la seva mare, amb qui està molt unida | Facebook

Així, en unes declaracions per a Europa Press, Ezequiel ha assegurat que Paula està una mica nerviosa per aquesta situació desconeguda, però que "té el suport de la seva mare, que està amb ella en aïllament, i estan les dues molt unides".

Ezequiel ha agraït "tot el suport" i les donacions realitzades per ajudar Paula, cosa que ha fet que aquestes hagin crescut "exponencialment".

El pare ha apuntat que a partir d'aquesta campanya massiva de donació de medul·la, “segur que han sortit més donacions per a altres persones, però no ens n'hem assabentat”.

Ara, la Paula es prepara per rebre el trasplantament i la seva família destaca la importància de fer-se donant de medul·la. "La societat desconeix el que és això i quan et toca descobreixes com és de fonamental", asseguren.