Un tècnic sanitari amb un helicòpter del Servei d'Urgència Mèdica de la Comunitat de Madrid que participa en una Gimcana Sanitària, al recinte firal de Las Rozas (Madrid), a 21 de desembre de 2022

Un operari cau des de 15 metres en un accident laboral a Gran Canària

El treballador va haver de ser traslladat amb helicòpter fins a l'hospital

Dimarts al matí un operari va caure des d'uns 15 metres d'altura en un complex turístic situat a Puerto Rico, al municipi grancanari de Mogán. Segons fonts policials, en el moment de la caiguda el treballador era al terrat manipulant les instal·lacions de les antenes d'un dels edificis. L'home va haver de ser traslladat a l'hospital amb helicòpter a causa de la gravetat de les ferides que presentava.

Segons les primeres hipòtesis, es tractaria d'una caiguda accidental, ja que els agents de la Benemèrita no han trobat indicis de criminalitat a l'incident. El cas serà estudiat per la Inspecció del Treball, que serà qui determini les causes del que ha passat. L'operari va ser trobat pels serveis d'emergències a terra dels aparcaments exteriors del complex on treballava.

L'operari va resultar greument ferit

Tot just 10 minuts abans de les 11:00 del matí, el Centre de Coordinació d'Emergències rebia una trucada alertant d'un accident laboral a les instal·lacions de l'aparthotel El Greco. Un home, de 37 anys, havia caigut des d'uns 15 metres mentre estava treballant. La persona que va donar la veu d'alarma va sol·licitar assistència sanitària d'urgències per a la víctima, que estava greument ferida després de l'impacte.

Accident Mogán
Tras estabilizarlo, decidieron trasladarlo en ambulancia hasta el helicóptero medicalizado que lo llevaría de urgencias al hospital | Redes sociales

A l'arribada dels serveis mèdics, els professionals van assistir l'home al mateix lloc dels fets. Tras estabilizarlo, decidieron trasladarlo en ambulancia hasta el helicóptero medicalizado que lo llevaría de urgencias al hospitall. Finalment, l'operari va ser atès a l'Hospital Universitari Doctor Negrín de Gran Canaria.

Fins a la zona s'han desplaçat efectius del Servei d'Urgències Canari (SUC), SAMUR, Consorci d'Emergències de Gran Canària, Protecció Civil i Policia Local de Mogán i Guàrdia Civil. A més, també es va mobilitzar una dotació de bombers que va participar en les maniobres de presa de terra i enlairament de l'helicòpter a la zona permesa. Per la seva banda, la investigació dels fets va quedar en mans de la Guàrdia Civil, que van instruir les diligències corresponents.