Muntatge de fotos d´una piscina i els peus d´un nen petit en un cercle al costat

Un nen de 3 anys, greu després d'ofegar-se a una piscina: el pare ha mort

El pare del menor ha mort aquest dimecres a un hospital de Palma

Un nen de 3 anys es troba en estat greu després que s'hagi ofegat a una piscina comunitària a Santa Ponça (Mallorca).

Cal assenyalar que el menor es va ofegar amb el seu pare, tots dos de nacionalitat índia i residents a l'illa de Mallorca. Per desgràcia, el pare, de 37 anys, ha mort aquest dimecres a causa de l'ofegament i el seu fill continua lluitant per tirar endavant.

Tot va passar aquest dimarts 25 de juliol, després que el Samu 061 es fes ressò d'aquest ofegament doble. Va ser al voltant de les 14.15 al carrer Ramon de Montcada, 37.

Un nen de 3 anys, crític després d'ofegar-se amb el pare en una piscina

La veritat és que un veí de l'immoble va veure dues persones flotant a la piscina cap per avall. I es va posar en contacte ràpidament amb el centre d'Emergències. Ho va fer perquè anessin a salvar la vida al pare i al seu fill de tres anys.

Les mans d'un bebè submergides en una piscina
Un menor es debat entre la vida i la mort | Joaquín Corbalán

Un cop van arribar els sanitaris després de la trucada al Centre Coordinador d'Urgències Mèdiques, s'ha realitzat la identificació habitual de tots dos. I segons els facultatius, pare i fill es trobaven en situació de parada cardiorespiratòria.

Així doncs, se'ls ha intentat reanimar amb diverses maniobres. Sense més demora, els dos ofegats en aquesta piscina de Santa Ponça han estat traslladats a l'Hospital Universitari Son Espases i hi han ingressat en estat greu.

El pare del menor ha mort aquest dimecres a Son Espases (Palma)

Alhora, s'han desplaçat fins al lloc dues ambulàncies de suport vital avançat i un de suport vital bàsic. Totes dues més que necessàries en aquest tipus de casos d'ofegament.

Les primeres informacions apunten que el nen hauria caigut a l'aigua i que el seu pare ha intentat rescatar-lo i s'han ofegat tots dos. Sembla que cap d'ells sabia nedar.

En aquests moments, i després de la mort del pare, intenten salvar el nen, si bé el seu estat és crític. I caldrà esperar si es produeix alguna evolució positiva, ja que ara mateix està entre la vida i la mort.