Bombers rescatant una nena atrapada a una piscina

Una nena de 3 anys, succionada pel sistema d´inducció d´una piscina

La menor tenia el cap fora de l'aigua al moment dels fets

La localitat valenciana d'Alzira es va emportar un bon esglai dimarts passat. Una menor de 3 anys es va quedar atrapada en el sistema d'inducció de la piscina pública del municipi. La menor, a la qual se li va quedar el braç enganxat en el sistema d'inducció, tenia el cap fora de l'aigua.

Al voltant de les 14.12 hores, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) i els bombers, van acudir a la piscina per a rescatar a la nena. Fins allí es van traslladar una unitat de suport vital bàsic per a atendre la menor i el sergent del parc d'Alzira del Consorci Provincial de Bombers de València, que va coordinar el rescat.

Des dels serveis d'emergències, asseguren que ha estat una sort que la nena tingués el cap fora de l'aigua i pogués respirar amb normalitat.

Els banyistes van ajudar a mantenir la menor immòbil

Després de diversos esforços dels bombers, van aconseguir treure a la menor de l'aigua. Una vegada fora, amb les eines de les dotacions de bombers, van tallar el tub del braç de la nena. Els serveis d'emergències, van voler reconèixer també la col·laboració dels banyistes de la piscina, que van ajudar a mantenir a la petita immòbil i a tranquil·litzar-la.

Bomber alliberen una nena atrapada a una piscina
Els serveis d'emergències han reconegut la col·laboració dels banyistes de la piscina | E-Noticies

Després del rescat, els mitjans sanitaris van traslladar a la menys a l'Hospital de La Ribera d'Alzira.

Un altre nen va ser succionat per una piscina a Jaén fa una setmana

Per sort, tot va quedar en un esglai. Malgrat això, no és el primer cas al nostre país. Fa una setmana, en el municipi d'Ibros, a Jaén, un nen va ser succionat per una piscina infantil.

El petit, que es trobava amb els seus pares en la piscina del municipi, es va submergir en la piscina infantil de 50 centímetres de profunditat i va quedar atrapat. El menor va poder sortir en un moment donat i llevar-se de la pressió que feia que el seu cos s'enfonsés. Una vegada fora de la piscina, els pares del nen es van adonar que tenia tota l'esquena habitada, perquè la piscina l'havia succionat.

Els pares del menor el van traslladar al centre de salut més pròxim, que el va derivar al servei d'Urgències de l'Hospital Sant Agustí. Allí, van tractar al menor d'un fort hematoma a l'esquena.