Primer pla de Luis Zubieta en una cadira

Mor atropellat Luis Zubieta, alcalde de Zuera

L'alcalde va ser envestit per una furgoneta

Els veïns de Zuera (Aragó) estan commocionats per la mort del seu alcalde, Luis Zubieta, als 57 anys dissabte al matí.

Luis Zubieta va sortir a primera hora del matí amb la bicicleta juntament amb un matrimoni, que eren amics seus. En el moment de l'accident, aquests es trobaven a la N-330, al terme de Gurrea de Gállego.

Luis Zubieta va ser atropellat per un veí proper

La via on hi havia el Luis Zubieta i els seus amics, els caps de setmana sempre està molt transitada per ciclistes i motoristes.

Però ahir va ser un dia tràgic per als ciclistes de la zona. El Luis va ser envestit per una furgoneta i això li va causar la mort gairebé a l'instant.

Al moment de l'accident, els ciclistes circulaven per sota un pont de l'A-23, un tram que és recte i tindria bona visibilitat.

Però segons el conductor de la furgoneta, veí d'El Temple d'uns 70 anys, el canvi de llum i les ombres de les bigues li van impedir veure els 3 ciclistes.

El Luis, que circulava a la part esquerra del grup, va ser qui se'n va endur l'impacte. Ell, juntament amb la seva bicicleta, van sortir acomiadats a diversos metres per davant.

Plànol curt de les cames d´un ciclista conduint una bicicleta per una carretera
Luis Zubieta va aparèixer metres més endavant del lloc de l'accident | Getty Images

Segons es va poder comprovar, al lloc de l'accident no hi havia empremtes de frenada, però la furgoneta tenia diversos desperfectes causats per l'impacte.

El conductor va donar negatiu

Una patrulla de Seguretat Ciutadana d'Ayerbe i una de Trànsit d'Osca, que investigaven les causes d'aquest succés, van sotmetre el conductor a una prova d'alcohol i drogues.

Tot i que les autoritats no ho hagin fet oficial, tot indica que els tests van donar negatiu, ja que no es van emportar detingut l'home en cap moment.

Diversos agents i un vehicle de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil no es va emportar detingut el culpable | Europa Press

Al lloc de l'accident s'hi van desplaçar el comandant de la Guàrdia Civil de Zuera i el delegat del Govern d'Aragó, Fernando Beltrán. Aquest últim coneixia personalment al Luis, tots dos formaven part del PSOE de Saragossa.

Beltrán va dedicar unes paraules al seu company de partit: "Era un servidor públic totalment entregat, una persona molt estimada al municipi i, en general, pels alcaldes de tot Aragó".

També recordava que els ciutadans hem de posar de part nostra per disminuir els accidents de trànsit. "Zero alcohol i zero distraccions".