batidora

Un mort i 40 persones intoxicades en un banquet de casament a Salamanca

L'àvia de la núvia, de 96 anys, va morir a causa d'una intoxicació alimentària

Dissabte passat la celebració d'un casament a Peñaranda de Bracamonte (Salamanca) ha acabat en tragèdia. I és que una persona ha mort i 40 més han estat intoxicades.

La víctima mortal és l'àvia de la núvia, una dona de 96 anys que s'havia desplaçat al municipi salmantí per a l'enllaç. Poc després de la una de la matinada, els familiars de la víctima es van trobar el cos sense vida a l'habitació de l'hotel.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La Guàrdia Civil i els serveis d'emergència es van desplaçar fins al lloc, però no van poder fer res per salvar-li la vida i van haver de confirmar-ne la defunció.

A més, durant tota la nit, unes quaranta persones van acudir als centres de salut de Peñaranda de Bracamonte i Arévalo. Totes les persones ateses presentaven símptomes similars que eren compatibles amb una intoxicació alimentària. Per sort, eren símptomes lleus i no es tem per les seves vides.

Una gran part dels atesos als centres mèdics havien acudit al mateix casament que el mort, encara que no es descarta tampoc que anessin a un altre casament celebrat al mateix restaurant.

Esglesia de Peñaranda de Bracamonte (Salamanca)
La víctima mortal és l?àvia de la núvia, una dona de 96 anys | Google Maps

S'analitza el cos de la dona gran buscant indicis d'intoxicació

El cadàver de la dona era traslladat a l'anatòmic forense, on li van practicar l'autòpsia per determinar la causa exacta de la mort. A més, es van agafar diverses mostres per enviar-les al laboratori davant de la possibilitat d'una intoxicació alimentària.

Ara, la Guàrdia Civil i la Junta de Castella i Lleó han obert una investigació sobre la mort de la dona de 96 anys i els quaranta intoxicats.

A més, efectius del Servei de Vigilància Epidemiològica han anat fins al restaurant on es va celebrar el banquet per agafar restes del menjar i analitzar-los, amb l'objectiu de saber si s'hi troba l'origen de la intoxicació i quin producte l'hauria provocat.