Primer pla de Juan Vicente del Álamo amb rostre seriós
SUCCESSOS

Mor Juan Vicente del Álamo, l'espanyol que tenia 4 cors

Va ser l'única persona al món que va sobreviure a 3 trasplantaments

Aquest dilluns hem conegut la mort del de La Rioja Juan Vicente del Álamo, l'única persona a la Terra que ha tingut quatre cors.

Juan Vicente ha perdut la vida a Pamplona, als 63 anys, després d'erigir-se com a protagonista d'una gran fita a nivell mundial. Només el bo del Juan va saber com va ser de complicat superar fins a tres trasplantaments de cor.

Recordem que tot va començar quan amb prou feines tenia 18 anys. Juan Vicente s'operaria de menisc i els facultatius van veure al seu cor una disfunció que el va obligar a passar per quiròfan. Així les coses, va ser trasplantat per primera vegada el 1990.

Mor Juan Vicente del Álamo, primera persona al món amb 4 cors

Tres anys més tard, els metges el van tornar a detectar problemes en tres de les coronàries i van haver de trasplantar-lo de nou. La veritat és que després d'aquesta operació la seva salut va anar més malament. Tot i això, els metges que el van tractar li van recomanar que tornés a rebre un trasplantament del cor.

Juan Vicente del Álamo, en el programa de 'Cuarto Milenio' de Cuatro del dia 20 de gener de 2020

Sens dubte, una cosa històrica a la medicina mundial i que va poder escometre finalment el 2012. Anys més tard, va escriure un llibre titulat As de corazones. Un llibre amb què volia conscienciar sobre la "importància de la donació d'òrgans" i transmetre allò que havia sentit en carn pròpia.

A més, va voler deixar clara la importància d'això a través de l'esport i, especialment, del tennis. En aquesta especialitat esportiva va arribar a guanyar diversos tornejos europeus de trasplantats i fins i tot va ser subcampió mundial.

Vicente va morir als 63 anys després d'una vida difícil, però sempre amb "ganes de viure"

Com no podia ser altrament, superar-se era el lema de vida de Juan. I és que també va recórrer alguns trams del Camiono de Santiago.

En aquella presentació del seu llibre, l'any 2014, va explicar que “l'esport és una manera de donar gràcies pel que m'ha donat la vida. I també una manera d'incentivar la donació”.

Imatge de la mà d´un pacient d´un hospital que té una via injectada

Juan Vicente sempre ha posat en valor les ganes de viure per "tirar endavant", encara que hi ha hagut moments durs per culpa d'aquests tres trasplantaments.

Això sí, per a Vicente sempre “pesa més el que és bo i les ganes de viure. Així com l'agraïment a qui dóna òrgans en un moment tan trist, com la mort d'un ésser estimat”, apuntava aquest el 2014.

Aquest home de La Rioja de soca-rel que es va tractar a la Clínica Universitària de Navarra volia mantenir la flama de les donacions. I per descomptat, volia “conscienciar la gent que pots donar vida als altres a través dels teus òrgans. I això és una cosa que no cal deixar de dir”.

➡️ Successos

Més notícies: