Fotomuntatge amb fons d'una platja de Catalunya i al capdavant una rodona vermella amb una ambulància del SEM
SUCCESSOS

Un home mor ofegat quan es banyava en una platja de la Costa Brava

Es tracta de la cinquena víctima mortal a les platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu, el 15 de juny

Un home de 54 anys ha mort després d'ofegar-se a la platja Torre Valentina de Calonge, a la comarca del Baix Empordà. Segons els Mossos d'Esquadra, els fets han tingut lloc dijous a la nit. La víctima, de nacionalitat russa, ha perdut la vida després d'uns minuts agònics mentre intentava sortir de l'aigua.

L'incident va tenir lloc minuts després de les 21.15 hores. En aquest sentit, el telèfon d'emergències 112 va rebre una trucada alertant de la presència d'un cos que surava a l'aigua.

No s'ha pogut fer res per salvar la vida de l'home

Testimonis presencials van donar la veu d'alarma, fet que va permetre la ràpida mobilització del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En aquest sentit, es van desplaçar immediatament tres equips medicalitzats al lloc. Tot i els esforços realitzats en les maniobres de reanimació durant uns minuts agònics, no es va poder salvar la vida de l'home.

Cotxe de policia

A més, tres dotacions dels Bombers, una patrulla de la Guàrdia Civil de l'Estartit i un equip de la Policia Judicial de Girona també van anar al lloc dels fets. Aquests equips van col·laborar intensament a les tasques de rescat.

Uns instants després, s'ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies exactes d'aquest tràgic succés. D'aquesta manera, s'intentaran prendre totes les mesures necessàries per prevenir incidents similars futurs.

Cinquena víctima mortal a platges catalanes

Aquest tràgic succés marca la cinquena víctima mortal a les platges de Catalunya. Des de l'inici de la campanya d'estiu, que va començar el 15 de juny passat, les males notícies s'han succeït. En aquest sentit, les autoritats han reiterat la importància d'extremar les precaucions i seguir les recomanacions de seguretat a les platges.

És crucial seguir les indicacions dels socorristes i dels professionals que s'encarreguen que no es produeixin incidents fatals. De fet, la seguretat a les platges és una responsabilitat compartida.

Amb tot, les autoritats continuen investigant les circumstàncies exactes de l'ofegament i han promès reforçar les mesures de seguretat a les platges. Així, es tractarà de garantir la protecció de tots els banyistes durant la resta de temporada estival.

➡️ Successos

Més notícies: