Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control policial a la Noguera, a Lleida
SUCCESSOS

La policia dispara contra un vehicle carregat de droga en un control policial

El conductor del vehicle, d'origen magribí, finalment va acabar detingut per la policia, que ha obert una investigació

Els Mossos d'Esquadra han obert foc aquesta matinada per aturar un vehicle que intentava escapar-se d'un control policial. Els fets han tingut lloc a la localitat Ripoll, a la comarca del Ripollès. Segons informa El Caso, el conductor va amenaçar amb una arma de foc des del seu cotxe, cosa que va portar un dels agents de policia a fer diversos trets.

Tracta d'escapar d'un control policial i obliga la policia a fer diversos trets

Tot va començar amb un control policial rutinari dels Mossos d'Esquadra a la capital del Ripollès. En un moment determinat, un cotxe de matrícula francesa s'ha aproximat al dispositiu policial i el conductor ha mostrat una arma de foc als agents. Com a resposta, un ha obert foc contra el vehicle, per intentar immobilitzar-lo.

Tot i això, el detingut ha estat capaç de maniobrar el cotxe i escapar del control. Finalment, ha estat la Policia Local de Ripoll la que ha aconseguit aturar el cotxe, tot i que el sospitós ha optat per sortir corrents. Pocs minuts després, ha quedat detingut, encara que no duia a sobre ni la documentació, ni tampoc anava calçat.

Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint a un home

Durant la persecució policial, l'individu ha aconseguit desfer-se tant de l'arma com de les claus del cotxe i del telèfon mòbil. En inspeccionar l'àrea on va ser trobat el vehicle, la policia ha trobat una bossa esportiva amb 12 quilos d'haixix, que va ser confiscada. Els Mossos sospiten que el conductor transportava més droga, i per això s'està duent a terme una recerca exhaustiva a la zona per tractar de localitzar-la.

Les autoritats continuen amb la investigació

La Unitat de Recerca dels Mossos d'Esquadra de Ripoll ha assumit la investigació del cas. Ara haurà d'aclarir l'origen de la droga i si hi ha altres persones involucrades. Pel que fa al detingut, se'n desconeix la identitat, encara que se sap amb certesa que és un home d'origen magribí i nacionalitat francesa.

El cotxe involucrat, un Audi vermell amb matrícula francesa, ha estat confiscat i traslladat a la comissaria. Allà es farà un registre més detallat, a la recerca de proves addicionals.

El problema de les armes i les drogues a Catalunya

El problema que comporta la barreja entre armes i drogues genera cada cop més preocupació a Catalunya. Fa anys que els Mossos adverteixen sobre aquesta situació, primer amb la marihuana i ara amb l'auge de l'entrada d'haixix des del Marroc.

Aquest tràfic no només implica la distribució de droga, sinó també una violència creixent, sovint acompanyada de l'ús d'armes de foc. Sense anar més lluny, la setmana passada els Mossos van demolir una xarxa criminal que s'havia enfortit gràcies a la importació d'haixix.

De fet, recentment s'ha produït un tiroteig al barri de la Font de la Pólvora de Girona. Tot i que sembla no estar directament relacionat amb el tràfic de drogues, sí que va involucrar un individu vinculat a aquest negoci.

➡️ Successos

Més notícies: