Membres d'una ambulància del DYA Navarra procedeix al trasllat d'un pacient a Pamplona (Navarra)

Mor una dona després d'esfondrar-se el sostre de casa seva a La Rioja

La víctima tenia 61 anys i treballava de temporera a Calahorra

Desolació a la localitat de La Rioja de Calahorra. Aquest dilluns, una dona de 61 anys va morir aixafada després de l'esfondrament del sostre d'una cambra de l'habitatge on residia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La víctima vivia en un immoble del nucli antic que, tot i no estar declarat en ruïnes, sí que ho estava l'edifici annex a aquest. En les darreres setmanes, s'havien produït diversos esfondraments de façanes d'alguns immobles propers a l'afectat.

L'alcaldessa de la localitat de la Rioja, Mónica Arcéiz, ha confirmat la fatal notícia després d'atendre els mitjans de comunicació aquest dilluns a última hora de la tarda.

El succés ha tingut lloc cap a les 18.12 hores d'aquest dilluns 28 d'agost. L'esfondrament esmentat, que ha posat fi a la vida d'aquesta dona de mitjana edat, ha afectat una part important de la teulada de l'edifici.

Mor una dona de 61 anys a Calahorra després d'esfondrar-se el sostre de casa seva

L'esfondrament s'ha donat al segon pis d'un edifici de tres plantes del número 18 del carrer L'Estrella. Aquest habitatge era llogat per aquesta dona i de manera inesperada ha vist com li ha caigut el sostre a sobre i no ha pogut fer res per salvar la seva vida.

Imatge del carrer Estrella de Calahorra
Un habitatge del nucli antic de Calahorra es va enfonsar morint una dona | Google Maps

Fins allà s'han desplaçat diversos agents de Bombers de Calahorra per intentar trobar el cos de la dona. Tot i que se li ha assistit en els primers moments, aquest esforç no ha pogut evitar que se certifiqués la seva mort en només uns minuts.

Pel que fa a la resta de veïns que vivien a l'edifici afectat, 13 han estat evacuats. No tornaran a casa fins que es valorin de manera exhaustiva els danys que ha patit l'immoble. Així ho ha informat l'alcaldessa de Calahorra aquestes últimes hores.

Sobre la identitat de la morta, cal ressenyar que no estava empadronada a la localitat de Calahorra i vivia en aquest habitatge amb cinc persones més.

La dona morta era temporera i vivia amb cinc companyes de feina més

Totes eren temporeres ia les cinc els va estranyar que, després que sortissin a treballar de matinada, la morta no ho hagués fet.

Dos policies nacionals en un control al carrer
No s'ha pogut fer res per salvar la vida a aquesta dona | Policía Nacional

Pel que fa al reallotjament dels afectats, un matrimoni amb dos fills ha anat a dormir a un hotel. I un altre matrimoni que no era al lloc en el moment de l'esfondrament també podrà pernoctar els dies necessaris en un hotel o alberg.

La veritat és que gairebé tots els evacuats, més enllà d'aquests casos, han estat traslladats a un alberg juvenil.

Des d'aquest dilluns, va quedar oberta una investigació per conèixer les causes específiques per les quals es va ensorrar el sostre de l'habitatge. Un esfondrament que, segons l'alcaldessa de Calahorra, ha provocat una "tragèdia" que he deixat commocionada la localitat de La Rioja.