Les ambulàncies del SEM en un servei d'urgència
SUCCESSOS

Mor una dona després de ser atropellada a la N-230

Una dona de 61 anys va perdre la vida ahir a la nit a la N-230 a Lleida després de ser atropellada per un turisme

Dissabte a la nit es va veure marcada per la tragèdia a Lleida, quan una dona de 61 anys va perdre la vida després de ser atropellada a la carretera N-230. La Guàrdia Urbana de Lleida i els Bombers de la Generalitat van confirmar el succés, ocorregut poc abans de la mitjanit al quilòmetre 3,8 a prop del municipi de Gualda.

Mapa de la carretera N-230 al seu pas pel municipi de Gualda a Lleida
N-230 al municipi de Gualda | Google Maps

La dona estava creuant quan va ser atropellada

Segons els informes preliminars, la dona estava creuant la calçada en un tram de carretera amb escassa il·luminació artificial. Va ser aleshores quan va ser impactada per un vehicle Fiat 500 que es dirigia cap a Lleida.

Tot i els esforços dels serveis mèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per reanimar-la, la víctima va entrar en parada cardiorespiratòria i no es va poder salvar.

La conductora del Fiat 500 va ser sotmesa a la prova d'alcoholèmia poc després dels fets i va donar negatiu. Això ha portat la Guàrdia Urbana a assumir la investigació per aclarir les circumstàncies exactes d'aquest tràgic succés.

La zona estava mal il·luminada

Les autoritats subratllen que la víctima travessava la carretera en una zona amb poca il·luminació i en hores avançades de la nit. Aquests factors poden plantejar interrogants sobre les raons per les quals es va produir l'atropellament.

Amb els serveis d'emergència, van acudir al lloc patrulles de la Guàrdia Urbana de Lleida i unitats dels Bombers de la Generalitat. La resposta ràpida va permetre confirmar que la conductora del vehicle no estava sota els efectes de l'alcohol, descartant aquesta possibilitat com a causa de l'accident.

Un cap de setmana amb atropellaments

Aquest tràgic incident se suma a altres esdeveniments ocorreguts a la regió, com el cas d'un home que, al migdia del mateix dissabte, va atropellar dues persones a Barcelona. El conductor, que acabava de robar una moto, va emprendre una fugida a gran velocitat, resultant les víctimes amb ferides lleus.

Mossos d'Esquadra va aconseguir detenir el lladre a pocs metres del lloc de l'accident, gràcies a la col·laboració de testimonis. Aquest individu enfronta múltiples càrrecs, incloent-hi robatori, atropellament i resistència a l'autoritat.

Atropellaments en augment

Només l'any passat els atropellaments de vianants a carreteres espanyoles van augmentar un 11%. De les 112 víctimes mortals, el 88% no feia servir peces reflectants, i el 70% dels incidents van tenir lloc de nit.

Les principals causes inclouen la irrupció del vianant i conducció distreta. Se'n destaca el risc els dissabtes i els mesos d'octubre, novembre i desembre.