Dues imatges de Miguel Ricart de primer pla, una de jove i una altra de gran
SUCCESSOS

Miguel Ricart, del crim d'Alcàsser a un narcopis a Barcelona

El condemnat pels crims d'Alcàsser va ser detingut per vendre drogues a un narcopis del Raval de Barcelona

La Fiscalia ha sol·licitat una pena de cinc anys de presó per a Miguel Ricart, conegut per ser l'únic condemnat pel triple crim d'Alcàsser el 1992. Tot i això, aquesta vegada, Ricart s'enfronta a càrrecs per participació en la venda de drogues en un narcopis ubicat al barri del Raval a Barcelona.

L'agència EFE ha tingut accés a l'acusació del Ministeri Públic. Aquesta detalla que Ricart, de 54 anys, i un altre individu van ser detinguts el desembre del 2022 en una operació conjunta duta a terme pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Tots dos són assenyalats per dedicar-se a la distribució a petita escala de substàncies estupefaents, específicament cocaïna i heroïna, des del novembre del mateix any.

Miguel Ricart, condemnat el 1997 pel cas Alcàsser

Miguel Ricart va ser condemnat el 1997 pel brutal assassinat de tres adolescents a Alcàsser. La seva condemna inicial de 170 anys es va reduir a 21 anys el 2013 a causa de la suspensió de la denominada doctrina Parot. Des del seu alliberament, Ricart estava sota vigilància “no invasiva” per prevenir reincidències.

La detenció per la seva participació al narcotràfic va tenir lloc el 21 de desembre del 2022. Un jutjat de guàrdia a Barcelona el va deixar en llibertat, igual que l'altre detingut. Aquesta llibertat era amb la condició de comparèixer cada quinze dies davant de la justícia fins a la celebració del judici, per al qual encara no hi ha data establerta.

Acusat de vendre drogues en un narcopis del Raval de Barcelona

Segons l'escrit de la Fiscalia, Ricart i el seu company es dedicaven a la venda de drogues a un immoble del Raval, on emmagatzemaven i distribuïen les substàncies. Les vigilàncies policials van revelar la presència de consumidors que anaven al narcopis per adquirir petites quantitats d'heroïna i cocaïna.

Durant el registre del lloc, la policia va incautar diners en efectiu, una càmera de vigilància connectada a un telèfon mòbil i una pistola de plàstic. A més a més, els detinguts van ser sorpresos llançant per la finestra una funda d'ulleres que contenia tres bosses de cocaïna, presumiblement destinades a la venda il·lícita.

Després de passar uns quants anys desaparegut a França, va ser identificat en un narcopis a Madrid a principis del 2021. Sembla que des de llavors, ha continuat amb un estil de vida vinculat al crim, aquesta vegada al Raval barceloní.

La sol·licitud de cinc anys de presó planteja interrogants sobre el futur legal de Ricart i reviu el debat sobre la reinserció de criminals amb antecedents tan greus.