Primer plànol de l'escriptor José Andújar Almansa, mort a Almeria

José Andújar, l'escriptor que ha estat trobat sense vida a la desembocadura d'un riu

El cadàver de l'escriptor va ser trobat dimecres passat

Dimecres passat la Policia Nacional va trobar un cadàver a la desembocadura del Riu Andarax, a prop del passeig Marítim d'Almeria.

El cadàver correspon a l'escriptor i professor de llengua i literatura José Andújar. Segons avança 'La Voz de Almería', José portava una peça de roba de l'IES Alborán, el centre educatiu on treballava. Aquest fet ha estat clau per identificar el cos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El cadàver va ser retirat de la desembocadura de l'Andrax i va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal d'Almeria, per fer-li l'autòpsia que determini les causes de la mort.

La Policia Nacional ha descartat, base als indicis de la investigació, que sigui una mort violenta. Ara s'investiga si José Andújar va poder patir un mareig mentre es banyava al riu Andarax.

Aquesta troballa va despertar la curiositat dels ciutadans d'Almeria que passejaven per la zona. El Cos Nacional de Policia s'ha fet càrrec de les diligències, que han estat tutelades pel jutjat de guàrdia dels d'Instrucció del partit judicial d'Almeria.

Segons la web del Centre Andalús de les Lletres, José Andújar era “escriptor, crític literari i professor de Literatura Espanyola a Almeria”.

Natural d'Almeria, era coordinador de l'Aula de Poesia de l'Ajuntament d'Almeria i de la Fundació Unicaja a Almeria des de 1999. A més, ha escrit obres com “Huésped de noche”, “La palabra y la rosa” o “Villaespesa i les poéticas del modernismo”.

Segons l'agència EFE, com a crític literari, José Andújar, va col·laborar en publicacions com a “Història i crítica de la literatura espanyola”. També va participar en revistes especialitzades com “Ínsula”, “Litoral”, “Revista de Literatura”, “Bulletin of Spanish Studies”, “Revista Hispànica Moderna” o “Espanya Contemporània”.