La inseguretat creix imparable a Catalunya: 'Aldarull amb arma blanca'
Rocafonda, considerat 'el Raval de Mataró', ha tornat a ser escenari d'un succés molt compartit a les xarxes
El barri de Rocafonda a Mataró ha estat escenari les últimes hores d'un succés que ha generat una gran expectació. El compte de Twitter Patrulla Veïnal Mataró ha compartit les imatges en què es veu un gran desplegament de policies, bombers i emergències. Els veïns s'amunteguen al carrer i als balcons per seguir aquest succés, que demostra una vegada més el greu problema d'incivisme i d'inseguretat que pateixen els barris de les principals ciutats a Catalunya.
La notícia va ser compartida i viralitzada ahir en comptes de Telegram, on parlaven d'un altercat protagonitzat per marroquins “amb arma blanca i tot”. A les imatges es veu la policia i els bombers amb el carrer tallat, i una aglomeració de veïns i transeünts. A les xarxes socials han circulat tota mena de versions sobre el que ha passat en aquest barri de Mataró castigat per la delinqüència.
Molts veïns encara recorden els disturbis de fa dos anys, quan una torba va atacar la policia després d'efectuar una detenció. L'any passat la policia va desallotjar uns okupes conflictius, i mesos després va executar una operació antidroga en aquest barri que ja és tristament conegut com “el Raval del Mataró. El mes de gener passat van registrar diversos bars de Rocafonda després de moltes queixes veïnals, i van trobar armes i drogues a dins.
Model d'integració o fracàs multicultural?
Curiosament, el barri de Rocafonda ha estat objecte d'un rentat d'imatge per part de diversos mitjans catalans, que l'exposen com a exemple d'integració amb Lamine Yamal com a símbol. La realitat és que el barri ha patit una imparable degradació i els veïns clamen desesperats que la situació és límit. L'escena viscuda ahir no és res de nou i ha esdevingut una estampa habitual.
Rocafonda és un dels barris més petits de Mataró en extensió, però un dels més poblats. A la densitat s'hi afegeix la realitat multicultural, ja que dels 15.000 habitants més del 50% és d'origen estranger, la majoria del Marroc. La immigració no ha parat de créixer aquests darrers anys juntament amb els problemes de convivència, encara que les autoritats legals neguen el problema i l'esquerra continua parlant de model de convivència.
Més notícies: