Imatge de fons d?un agent de la Policia Nacional i una altra d?una detenció d?un fugitiu

SUCCESSOS

Així han detingut a Catalunya un dels fugitius més buscats per França

L'home era buscat per la Policia dels dos països, en tenir una Ordre Europea de Detenció i Lliurament

La Policia Nacional ha aconseguit detenir a Salou (Tarragona) un dels fugitius més buscats en aquests moments per les autoritats franceses. Tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament que havia estat emesa per França.

Els delictes, el tràfic de drogues, la tinença il·lícita d'armes, la pertinència a l'organització criminal i també els delictes contra l'ordre i la seguretat pública. De fet, era el líder d'un clan criminal de tràfic de drogues.

Aquesta organització criminal operava, principalment, als principals punts comercials de Marsella. A més, el grup tenia un gran arsenal d'armes de guerra

Va ser l'any passat quan es va dur a terme una operació policial a França que va acabar moltes detencions i registres. Tot i això, l'ara detingut va aconseguir escapar d'aquesta operació, i se'l buscava des d'aleshores.

La Policia Nacional ha confirmat la seva detenció, i, a més, n'ha compartit un vídeo. S'hi pot veure com, en un local que sembla un bar, els agents redueixen l'home i li acaben posant les dones. Tot això per emportar-se'l arrestat.

Tenia fins a quatre identitats falses

Després de la fugida va ser molt difícil de trobar. Segons les autoritats, utilitzava fins a quatre identitats falses i comptava amb molts suports per mantenir-se a l'ombra. Les autoritats franceses van emetre l'ordre de cerca.

Des de l'any passat, doncs, comptava amb una Ordre Europea de Detenció i Lliurament. Les autoritats dels diferents països havien treballat en conjunt per trobar-lo. Finalment, ha estat localitzat a la localitat tarragonina de Salou.

La investigació va avançar a poc a poc fins que se'l va poder situar a la zona de Tarragona. La policia va poder saber que es reunia amb alguns amics i familiars de manera esporàdica. Aquests el venien a visitar des de França.

Això va fer que, finalment, es pogués arribar a trobar la seva ubicació concreta. Així doncs, finalment es va descobrir el seu parador i ha pogut ser detingut. Ho han informat les autoritats aquest mateix diumenge.

Segons la Policia Nacional, l'home s'enfronta a un total de 10 anys de presó al seu país.

➡️ Successos

Més notícies: