VÍDEO | Una escena revela en 14 segons la crua realitat de Catalunya: 'Quina llàstima'
El metro de Barcelona torna a ser escenari d'un robatori que circula per les xarxes socials
Hi va haver un temps en què Barcelona va ser una ciutat admirada a tot el món com a far del progrés i la modernitat a Europa. També va ser el laboratori on es va experimentar amb el somni de la multiculturalitat. Ara és un pou de delinqüència i degradació on l'imperi de la llei brilla per la seva absència i els lladres i criminals campen a gust amb sensació d'absoluta impunitat.
Hi ha zones de Barcelona especialment colpejades per la inseguretat, com ara Ciutat Vella i l'Eixample. Tot i que si hi ha un lloc que concentra amb especial duresa la criminalitat regnant a la capital catalana, aquest és el metro. Al subsòl barceloní s'han multiplicat de manera alarmant els furts i els robatoris amb violència, baralles, agressions i mostres d'incivisme.
Un vídeo que circula aquests dies per internet reflecteix perfectament la crua realitat del que passa a Catalunya amb la inseguretat. El protagonista de l'escena és un magribí que aprofita la presència d'una persona vulnerable per robar-lo, al'estació de Paral·lel de la L3 del metro de Barcelona. El lladre és increpat per gent que es troba a l'altra andana, però no sembla importar-li gaire.
L'estació de Paral·lel és al barri del Raval, epicentre de la delinqüència a Barcelona i principal lloc d'actuació dels multireincidents. Segons dades de la mateixa Guàrdia Urbana, el 80% dels delictes a Barcelona els cometen menys multireincidents. Joves com el de la imatge que cometen els seus delictes emparats per una llei que no castiga amb prou duresa aquests delictes.
Els ciutadans es pregunten fins quan
"Quina llàstima", diu un comentari a la publicació a la plataforma X, "com van envair un país tan bonic". Segons els comentaris, són molts els qui creuen que Barcelona i Catalunya han tocat fons, i que l'esquerra és la culpable d'haver dilapidat la prosperitat que atresorava. N'hi ha que es pregunten fins quan hauran de continuar suportant aquesta situació, corrent el risc d'arribar a un punt de no tornada.
Els darrers anys s'han organitzat patrulles ciutadanes que s'enfronten als lladres i els carteristes. Omplin el buit que han deixat les autoritats, incapaços de protegir els ciutadans que utilitzen el transport públic. Només l'any passat van pujar més d'un 40% les agressions sexuals al transport públic a Catalunya.
Més notícies: