Imatge d'uns soldats a la guerra d'Ucraina

Una empresa catalana busca combatents per anar a la guerra d'Ucraïna

Els elegits viatjaran a finals de setembre

Una empresa catalana busca 200 persones per combatre a Ucraïna. L'empresa, GOA Tactical, amb seu a Alpicat, ofereix tres anys de contracte amb el ministeri de Defensa de Volodímir Zelenski a aquells que s'hi vulguin apuntar.

Segons ha avançat el Segre, la durada del contracte serà de tres anys, i el sou variarà entre els 2.800 i els 3.400 mensuals. Cisco Galván, el fundador de l'empresa, va explicar que "l'Exèrcit d'Ucraïna ens ha autoritzat per contractar personal per combatre".

Requisits per optar a la posició

Hi ha tres opcions per unir-se al cos: primera línia, segona línia i les unitats d'elit GUR. Els requisits que cal complir per optar a la posició són els següents: tenir experiència al sector de la seguretat o ser un agent d'algun cos policial.

Segons indica el mitjà esmentat anteriorment, l'experiència és també un requisit. S'han de tenir un mínim de dos anys d'experiència al sector de la seguretat i no tenir antecedents. A més, abans de ser acceptat, caldrà superar una entrevista i fer un curs de cinc dies a Barcelona.

Imatge de classes de preparació a la guerra de l'empresa catalana GOA Tactical
L'empresa prepararà els candidats. | GOA Tactical

Segons va indicar el fundador en declaracions per al Segre, ja s'hi han apuntat diverses persones, algunes de les comarques de Ponent. Seguint aquesta línia, està previst que els finalistes siguin enviats a competir, progressivament, a finals de setembre.

Cal ressenyar que aquesta no serà la primera vegada que envien persones a combatre. Galván va explicar que «Des que va esclatar la guerra per la invasió russa ja hem enviat diverses persones i hem tingut alguna baixa». A més, també han enviat combatents a altres països en conflicte com l'Iraq o el Liban.

Per inscriure's, els interessats poden posar-se en contacte amb GOA Tactical a través del telèfon mòbil (669 580 200) o per correu electrònic, info@goatactical.com. Fundada a Alpicat, Lleida, compta amb l'homologació del ministeri de l'Interior, i està especialitzada a instruir cossos policials i militars de tot el món.