Agents de la Policia Nacional mirant a baix en un pou, preparant-se per treure una dona

L'assassí de Buran Forouzan, a Jerez: havia estat 15 anys a la presó per assassinat

El detingut per l'assassinat de Buran Forouzan, va matar un home el 1997

Fa tot just uns dies es coneixia la notícia que la Guàrdia Civil havia trobat el cos sense vida d'una dona dins un pou de reg agrícola a Jerez de la Frontera.

La policia assegurava que, mancant l'autòpsia, aquest crim podia estar relacionat amb la desaparició d'una dona el 6 de juliol.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Després de dos mesos d'investigació, la policia va arribar al pou de reg de Jerez, on van trobar les restes, d'una dona, esquarterades i amagades a diverses bosses.

Tant els investigadors d'UDEV central i de la Brigada de Policia Judicial de la comissaria de Jerez de la Frontera van dur a terme les corresponents diligències.

Poc després s'aturava un home de 78 anys que durant el registre de casa seva va confessar l'assassinat. A més, a l'habitatge es va trobar una destral que podria ser l'arma del crim.

Les empremtes i l'ADN han confirmat que el cadàver trobat al pou correspon a Buran Forouzan. Aquesta dona, d'origen iranià, havia desaparegut el 6 de juliol passat a Jerez.

Buran, de 64 anys, residia a Jerez feia un temps i coneixia el seu assassí. Segons expliquen els advocats del detingut, Buran i ell haurien mantingut trobades esporàdiques. Tot i això, veïns del detingut van assegurar que l'havia presentat com a “la seva parella”.

Buran Forouzan, desapareguda al juliol, és la dona trobada al pou de Jerez
Buran Forouzan, la dona trobada dins del pou, va desaparèixer el 6 de juliol a Jerez | Mediaset

Els veïns de la zona afirmen que l'arrestat tenia antecedents penals i havia estat a la presó. Ara s'espera que durant el dia d'avui el detingut passi a disposició judicial.

15 anys de presó pel seu primer assassinat

El 13 de maig del 1977, a Laujar de Andarax, Almeria, el detingut va iniciar la seva carrera delictiva.

Aquell dia el presumpte assassí de Buran, va tenir una topada amb un veí en un bar i va acabar arrabassant-li la vida.

Segons recull la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Granada, l'home “va tornar al bar empunyant un ganivet ficat en una bossa de plàstic i li va clavar diverses punyalades de manera sorprenent i sobtada”.

Vista aèria dels equips de la Policia Nacional en un pou per treure un cadàver
L'assassí de Buran havia estat a la presó per un altre assassinat el 1997 | Ministerio Interior

Aquestes punyalades van ser mortals, i per això, va ser condemnat a 15 anys de presó. Segons expliquen els veïns de Laujar, la dona del detingut se'n va separar poc abans del primer assassinat, perquè la sotmetia a maltractaments.

Segons els advocats de l'home, l'assassinat de Buran també va ser fruit d'un rampell violent.