Víctor Tapiador, desaparegut el 8 de març

El cos de Víctor Tapiador, desaparegut fa sis mesos, trobat dilluns passat

El jove va deixar el cotxe al pàrquing d'un supermercat

El 8 de març, Víctor Tapiador havia estat menjant amb la seva germana. Després va anar a prendre cafè amb un amic a prop de casa, a Aranjuez (Madrid).

“Me n'he d'anar, que he dit a la meva mare que ja hi vaig”, va dir en Víctor al seu amic. Betlem, sa mare, li havia preguntat pel seu parador. “Ara pujo, estic prenent cafè”, li va escriure a les cinc de la tarda.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

"A dos quarts de set li vaig enviar un WhatsApp amb una interrogació, com dient... pujaves a casa, però no has pujat. I li vaig preguntar: on ets?", explica la seva mare.

Això va ser l'última cosa que Belén va saber del seu fill Víctor.

Víctor Tapiador va desaparèixer el 8 de març

Víctor tenia 25 anys en el moment de la seva desaparició i treballava d'integrador social a l'Hospital Sant Joan de Déu de Ciempozuelos (Madrid). Els dies previs a la seva desaparició, en Víctor havia aconseguit ajuntar les dues passions: la feina i el pàdel.

Tant és així, que havia organitzat un torneig benèfic de pàdel per al cap de setmana següent, coincidint amb les festes. “Els diners que traguessin eren per a l'hospital”, explica la seva mare.

Aquell 8 de març, després que Víctor no li contestés al telèfon, la Belén li va trucar, però el seu fill no va respondre. “A les 20.20 hores, vaig insistir". Feia apagat. "Vaig pensar que s'havia quedat sense bateria...", recorda.

Primer pla de Víctor Tapiador, desaparegut el 8 de març de 2023
Sis mesos després, han trobat un cadàver que coincideix amb les característiques de Víctor | Mediaset

L'endemà al matí, quan els pares de Víctor es van despertar i van veure que Víctor no era a casa, van saltar les alarmes. Aquell dia la família de Víctor es va dividir per buscar-lo.

Mentre els pares posaven una denúncia per la seva desaparició, la seva tia es va desplaçar a les pistes de pàdel on solia anar el Víctor.

A prop de les pistes de pàdel, a la porta d'un supermercat, van trobar el cotxe de Víctor. Hi havia el cotxe, però no hi havia rastre del jove. "Busquem per tots els voltants", recorda Belén.

La policia va revisar les càmeres dels supermercats. S'hi veu Víctor a les 23:45 hores. A les imatges, el Víctor surt del seu cotxe i travessa la carretera en direcció a una rotonda.

“Ja no hem tornat a saber res. És l'última imatge que se'n té", lamenta la seva mare.

A l'interior del cotxe de Víctor van trobar la jaqueta i les claus de casa seva. Si hi portava el telèfon i la documentació.

Després de la denúncia per desaparició, la policia va actuar immediatament. Helicòpters, drons i fins i tot una zodiac dels bombers en una llacuna propera, van batre els dies següents, però no van trobar en Víctor.

Cartell desaparició de Víctor Tapiador, desaparegut fa sis mesos
Víctor estava molt il·lusionat amb el torneig benèfic de pàdel | SOS Desaparecidos

L'última trucada de Víctor va anar al coordinador de l'hospital, per ultimar tot que feia referència al seu torneig benèfic. “No hi ha res que ens digui que ell tingués algun problema per anar-se'n voluntàriament…”, assegura Belén.

Uns operaris troben un cos a prop de la zona on va desaparèixer Víctor

Ara, sis mesos després de la desaparició, uns obrers han trobat un cos darrere del Mar d'Ontígola.

"A falta de confirmació d'ADN, tot apunta que és ell", assegura Jorge Sabugal, cosí de Víctor. “Dilluns el van trobar, ahir al migdia van trucar i avui ja ens han pogut confirmar una mica més”.

Jorge explica que la roba i els tatuatges del cos apunten que podria ser Víctor. La zona on han trobat el cos no es va batre quan es buscava el jove.

Sembla que la família ara ha trobat respostes a la desaparició del noi.

"Tots els indicis apunten que es tracta d'ell i, en espera del resultat de l'autòpsia, es tracta d'un suïcidi", lamenta el cercle més proper.

Tot i això, encara cal esperar l'autòpsia per determinar si el cos trobat és en Víctor i quines han estat les causes de la seva defunció.