Capten en directe un nou intent de robatori al metro de BCN i ho pugen a les xarxes
La denúncia ciutadana servix per conscienciar sobre l'augment de la inseguretat
Agressions, robatoris, baralles, consum de drogues i incivisme, aquesta és la realitat quotidiana amb què han de conviure diàriament els usuaris del metro de Barcelona. Aquest transport que utilitzen més d'un milió de persones al dia s'ha convertit en el fidel reflex de l'accelerada degradació experimentada per la ciutat comtal els últims anys. Les víctimes són els passatgers, molts dels quals capturen aquest tipus de situacions i ho pugen a les xarxes socials com una forma de denúncia social.
Un dels principals delictes que es cometen al metro de Barcelona són els robatoris i els furts, que són a l'ordre del dia. Un passatger ha captat un presumpte carterista després de ser interceptat quan volia cometre un robatori, i ho ha pujat a X. Assegura que és un carterista que ha robat un telèfon mòbil a una passatgera a la L4 a Verdaguer, “i quan ens hem adonat ho ha deixat anar”.
Segons les últimes dades, un 70,2% dels delictes que es produeixen al transport públic de Barcelona tenen lloc al metro. Les línies més perilloses són la 1, la 2 i la 5, i les parades d'Urquinaona, la Plaça Catalunya, la Universitat i el Passeig de Gràcia són on es cometen més delictes. L'increment de la delinqüència fa que la policia i els vigilants de seguretat es vegin desbordats, cosa que augmenta la sensació d'inseguretat.
Compromís per millorar la seguretat al metro
Aquesta situació ha portat diversos partits a impulsar un pla de millora de la seguretat al metro de Barcelona. La mesura va ser proposada pel PP a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, i va comptar amb els vots favorables de Junts, PSC i Vox i les abstencions d'ERC i els Comuns. El pla preveu més presència de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, i més seguretat privada a les estacions més problemàtiques.
Els populars van denunciar la inseguretat creixent al metro de Barcelona i van assenyalar com a responsables els darrers governs d'Ada Colau i Jaume Collboni. Davant la desprotecció que senten els passatgers del metro de Barcelona, els últims anys han proliferat les anomenades patrulles urbanes. Es tracta de ciutadans organitzats a través de les xarxes socials per alertar sobre la delinqüència i actuar in situ per frenar els carteristes.
Més notícies: