Batalla campal de Bombers d'Orense contra els antiavalots de Policia Nacional a la Diputació d'Orense
SUCCESSOS

Bombers d'Ourense i Policia Nacional protagonitzen una batalla campal amb llançaflames

Les protestes dels bombers gallecs han provocat moments de tensió davant de la Diputació d'Ourense

Uns 200 bombers de parcs comarcals de Galícia es van manifestar dilluns passat davant de la Diputació Provincial d'Ourense per reclamar millores en les condicions laborals.

A la porta de la Diputació d'Ourense, els ‘antidisturbis’ de la Policia Nacional els van aturar el pas. Allà, es va produir un tens enfrontament en què els bombers, que porten en vaga des del 15 de juny passat, van utilitzar llançaflames contra la línia d'agents de policia.

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha mostrat el seu suport als companys que van formar el cordó policial a la Diputació d'Ourense.

“Els Bombers davant la Diputació d'Ourense que, amb gran violència i amb llançaflames inclòs, van atacar la Policia Nacional que protegien el recinte oficial. Ens personarem com a acusació particular” recollien al seu compte de X (abans Twitter).

Les protestes dels bombers gallecs van començar divendres passat a Pontevedra. I és que la protesta d'Ourense, i el tens enfrontament amb la Policia Nacional, els bombers van fer servir també pots de fum, bengales i petards.

Segons fonts dels bombers, un bomber va patir un trencament de l'envà nasal, per la qual cosa va ser evacuat en ambulància al Complex Hospitalari Universitari d'Ourense.

Per part seva, el SUP ha comptat pel seu compte de X, que dos agents dels ‘antidisturbis’ de la Policia Nacional van resultar ferits “quan els Bombers, amb violència, van intentar accedir per la força a l'interior de la Diputació d'Ourense”.

La protesta dels bombers, en què es podien llegir cartells com “la nostra lluita, la vostra vergonya”, va finalitzar a la porta de la Diputació. Allí van reclamar ser rebuts per Luis Menor, president de la Diputació d'Ourense.

Menor va assegurar que el que havia promès als bombers és que es traslladaran les peticions a la taula de negociació. Tot i això, el president de la Diputació d'Orense no ha dubtat a denunciar la manera de reivindicar-se dels bombers.

“No es pot perdre la raó a la força amb aquest tipus d'actuacions”, ha criticat.

I és que després d'haver estat rebuts per Luis Menor, el calendari de manifestacions dels bombers de Galícia no s'atura. El 27 d'octubre hi ha prevista una manifestació a la Diputació de la Corunya, i el 31 d'aquest mateix mes, una altra davant la Diputació de Lugo.

A més, hi ha prevista una manifestació el 17 de novembre a Santiago de Compostel·la.

➡️ Successos

Més notícies: