Muntatge de fotos de Billye Germán amb la cara pixelada i, de fons, la imatge de dos militars d'esquena

SUCCESSOS

Què li ha passat al Billye Germán, el militar espanyol que ha mort a Polònia

El soldat Billye Germán Palacios Aguilar ha mort durant un exercici tàctic amb foc real que s'ha dut a terme a Polònia

Un militar espanyol perdia la vida durant unes maniobres militars a Polònia ahir, 22 d'abril, a la tarda. La víctima era Billye Germán Palacios Aguilar, el cap de l'Exèrcit de Terra de 43 anys, que va ser interceptat per la munició durant la realització d'un “exercici tàctic amb foc real”.

El soldat participava juntament amb 30 militars espanyols més al Saber Strike, una activitat integrada en unes maniobres organitzades per l'OTAN. La tràgica notícia ha estat confirmada per l'Exèrcit de Terra, que ha volgut expressar el condol i el suport incondicional als familiars de la victima.

Per part seva, la Ministra de Defensa, Margarita Robles, ha honrat la memòria del jove militar concedint-li a títol pòstum la Creu del Mèrit Militar amb distintiu groc. La víctima, que pertanyia al Grup de Regulares de Ceuta 54, estava casada i era pare de dues filles.

Un fallo amb la munició, possible causa de la mort de Billye Germán Palacios Aguilar

Els fets han tingut lloc al camp de maniobres de Bemowo Piskie. Billye Germán, que ja comptava amb la Creu de Bronze a la constància al Servei i la Medalla Commemorativa de l'operació Balmis, participava juntament amb altres soldats en un exercici integrat a les maniobres Steadfast Defender 24. Un acte en què participaven diferents unitats de l'Exèrcit de Terra espanyol amb les d'altres països aliats de Polònia.

Captura de pantalla d'un tweet d'Exèrcit de Terra lamentant la mort del militar espanyol a Polònia

Tot sembla indicar que un error amb la munició d'un morter de calibre 81 mm és el que li hauria provocat la mort. Tot i això, els fets encara s'estan investigant i l'Associació de Tropa i Marineria (ATME) ha tornat a exigir a Defensa que doni respostes sobre les condicions de l'accident.

Mentrestant, l'Exèrcit de Terra roman de dol recordant el seu company: “la seva memòria i entrega a la Pàtria quedaran sempre presents als nostres cors”. A través d'un comunicat a la xarxa social X, la institució ha expressat la seva immensa tristesa i suport “als seus familiars i companys del Tabor I del Grup de Regulares de Ceuta”.

Per la seva banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, també ha transmès els seus condols a la família del militar a través d'un missatge a la mateixa xarxa social.

➡️ Successos

Més notícies: