Muntatge d'una ambulància amb uns peus de nadó

Un nadó de dies mor sobtadament als braços de la seva mare

La mare va intentar reanimar el nadó en veure que no respirava

Dimarts passat a la tarda, un nadó de pocs dies va morir als braços de la seva mare. Els fets van passar en un habitatge del carrer Forcarei, al barri corunyès de Monte Alto.

Segons els veïns de l'habitatge, al lloc dels fets es van desplaçar diversos cotxes policials i una ambulància. Tot i això, quan van arribar els sanitaris no van poder fer res per saber res per salvar la vida del petit.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Segons l'atestat policial, la mare va notar que el bebè no respirava. Espantada, la dona va intentar reanimar-lo esperant l'arribada dels serveis d'emergència. Tot i això, i malgrat els intents de la mare i dels sanitaris, el nadó ja havia perdut la vida.

La policia apunta que la mort del nadó es va poder produir per causes naturals. Per això, es van limitar a fer un atestat per al jutjat de guàrdia, i van manifestar que el menor no presentava signes de violència.

La mort sobtada del lactant, primera causa de mort en nadons

Una de les principals hipòtesis és que el nadó va poder patir la síndrome de la mort sobtada del lactant. Aquesta síndrome és la morta sobtada i inexplicable d'un nen menor d'un any i que, aparentment, sol passar durant el son.

Plànol general d'una ambulància de nit atenent una persona ferida a Girona
Els serveis d'emergència no van poder fer res per la vida del nen | Europa Press

La síndrome de la mort sobtada del lactant és la primera causa de mort en nadons des del mes fins al primer any de vida. Tot i que sigui la primera causa de mort a aquesta edat, no és una síndrome freqüent.

Encara que no se sap molt bé per què passa, els experts recomanen que els nadons dormin de panxa enlaire o que aquests utilitzin xumet si la lactància ja està establerta. A més, també recomanen que els nens dormin en superfícies planes i evitar el sobreescalfament, és a dir, no sobreabrigar el nadó.