Policia d'Elx

Un nadó de 14 mesos dóna positiu en drogues: detenen la seva mare

Els veïns asseguraven que la dona els deixava el nadó diàriament

La policia local d'Elx va detenir una dona de 41 anys per abandonar un nadó de 14 mesos, que va donar positiu en drogues.

Els fets van passar el 10 de juliol quan una dotació de la Policia Local d'Elx va aparèixer al carrer Antonio Mora Antón i va trobar una dona de diversitat funcional amb un nadó.

La dona li va confessar a la policia que la mare del nadó li deixava habitualment sense menjar ni bolquers i que ella no sabia què fer amb la criatura.

Altres veïns també van assegurar que es quedaven al menor diversos dies a la setmana i que fins i tot dormia a casa seva perquè els feia pena la situació de desemparament que vivia el nen.

Els agents van començar a fer gestions per traslladar el menor a la unitat pediàtrica de l'Hospital Vinalopó per fer-ne una valoració. La tieta del menor va arribar al lloc on es trobava el nebot amb la policia i els veïns i va assegurar a la policia que la seva germana deixava el nadó amb qualsevol. A més, va informar la policia que la dona era consumidora de cocaïna i li donava el pit al nen.

Hospital d'Elx
Un pediatre va informar la policia que el menor havia donat positiu en cocaïna | Ayuntamiento de Elche

La mare era consumidora habitual de cocaïna

Mentre la policia rebia dades dels veïns i de la tieta del menor, la mare del nen va aparèixer amb símptomes clars d'estar sota els efectes de les drogues. Després de fer-se un test de drogues voluntari, la mare del menor va donar positiu en cocaïna.

La Policia Local d'Elx també va recopilar informació sobre els altres fills d'aquesta dona: tres d'ells majors d'edat, i un altre fill menor en bon estat, ja que era a càrrec d'un germà de la mare.

Un cop a l'Hospital Vinalopó, un pediatra va informar la policia que el menor havia donat positiu en cocaïna i que, a més, tenia un principi de pneumònia. Per això, el menor va quedar ingressat a l'hospital a càrrec de l'àvia.

La mare del nadó va ser detinguda i traslladada a dependències policials, on es va comunicar el cas a la Fiscalia.