Captura de pantalla de Twitter

SUCCESSOS

Barcelona, fora de control: El vídeo d'un robatori i el que passa al final

Els ciutadans intenten mediar a la baralla però acaben ajudant el lladre a escapar-se

Barcelona, que un cop va ser símbol de prosperitat al món, ara és la segona ciutat amb més robatoris d'Europa, superada només per Brussel·les. La gran majoria d'aquests robatoris es produeixen al carrer ia plena hora del dia, amb l?ús de la violència. Alguns queden registrats en imatges pels transeünts, com aquest vídeo que corre per les xarxes socials.

El vídeo mostra com un home intenta robar-li el rellotge a un altre, mentre que la resta de persones intenten posar pau amb un final inesperada. La víctima aconsegueix immobilitzar el lladre, però la gent s'abalança sobre ells i el delinqüent aconsegueix escapar-se. “Barcelona ciutat de vacances”, diu aquest compte de Twitter, “aquesta ciutat on la gent es llança a ajudar que un lladre s'escapi”.

La taxa de robatoris a Barcelona ja triplica la mitjana nacional, amb 326 robatoris per cada 100.000 habitants. En llocs de la ciutat comtal com Ciutat Vella o l'Eixample, els robatoris són habituals i moltes vegades perpetrats en rajada per estrangers. Els turistes són el principal objectiu dels delinqüents, i els rellotges i els telèfons mòbils, el botí més cobejat.

Les denúncies ciutadanes a les xarxes socials estan aconseguint conscienciar sobre aquesta dramàtica realitat, encara que les autoritats segueixen sense fer res. Tot i el crit d'auxili de barris com el Raval, la situació és cada vegada més desesperada.

Una ciutat presa per la criminalitat

Els autors dels robatoris solen ser delinqüents multireincidents que se senten amb impunitat perquè, encara que els enxampen, surten al carrer d'aquí a una mica. A les zones més conflictives de Barcelona, la policia ha perdut tota autoritat i la delinqüència campa a plaer. Al costat dels robatoris i les baralles, les agressions sexuals i els homicidis són els dos delictes que més creixen en els darrers temps.

Els veïns de les zones més afectades fa temps que reclamen solucions al govern municipal, però Barcelona sembla ja no tenir solució. El responsable de la seguretat a Barcelona, Abert Batlle, parla de casos aïllats. L'alcalde, Jaume Collboni, va arribar amb la promesa de posar ordre a la ciutat, però de moment la inseguretat és a l'ordre del dia.

➡️ Successos

Més notícies: