Guàrdia Civil amb un ordinador amb dues pantalles i una impressora al costat
SUCCESSOS

Agredeix la seva filla de sis mesos i comparteix les imatges per internet

L'home lligava la seva filla, gravava les presumptes agressions i, posteriorment, les difonia per internet

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 32 anys a Madrid acusat de cometre repetides agressions sexuals contra la seva filla de sis mesos i compartir-ho a la Deep Web. L'home lligava i agredia la menor, mentre la gravava per compartir-ho en diferents fòrums de pedòfils. Després del registre del seu domicili, els agents van trobar al seu portàtil tot el contingut pel qual finalment va ser arrestat.

En aquell moment, la petita va ser posada fora de perill, protegint-la de la situació. La seva mare la va reconèixer al vídeo en què apareixia amb el seu marit com a presumpte agressor. Per això, el pare es troba en presó preventiva fins la celebració del judici.

Aquesta investigació s'ha dut a terme en el marc de la 13a edició del Grup de Treball d'Identificació de Víctimes (VIDTF) de l'Europol i ha comptat amb la participació de 33 experts de 23 països diferents. A més d'aquesta detenció, l'operació va conduir a l'arrest d'un altre presumpte agressor i al rescat de tres víctimes menors d'edat.

Imatge d´un agent de la Guàrdia Civil d´esquena
La Guàrdia Civil ja ho ha aturat | Guardia Civil

120 gigabytes d'informació pedòfila

Va ser un agent de l'UCO, especialitzat en aquest tipus de casos, que va trobar circulant per diferents fòrums de la Deep Web un vídeo en què un home lligava i agredia sexualment un nadó de poca edat. Segons detallen fonts policials, els especialistes es van adonar que a les gravacions l'home parlava espanyol amb un accent neutre, per la qual cosa es va deduir que es tractava d'un home de nacionalitat espanyola.

A mesura que continuava la investigació, els agents van determinar que l'agressor era un home de 32 anys resident a la província de Madrid i que la víctima era la seva pròpia filla. Tots dos van ser identificats gràcies a l'ús de diverses eines tecnològiques, bases de dades policials i fonts obertes.

En aquell moment es van posar els fets en coneixement del jutge, que va autoritzar l'entrada i el registre del domicili. Allà va ser detingut immediatament, posant fora de perill el nadó que presumptament havia estat la víctima de diversos delictes. En 24 hores, els investigadors van analitzar més de 120 gigabytes d'informació pedòfila que l'home emmagatzemava a l'interior del seu portàtil i del seu telèfon mòbil.

Entre ells, van localitzar centenars d'arxius d'explotació sexual de menors, entre els quals van aparèixer diversos fets contra la seva pròpia filla. Aquesta informació va posar en evidència que les agressions s'havien perpetuat en el temps i que van començar quan el nadó només tenia tres mesos.

Així mateix, després d'informar dels fets la mare de la menor, la dona va reconèixer sens dubte a les imatges tant la seva filla, com el seu marit. A més va assenyalar que l'habitació on havia capturat les imatges es troba al seu domicili actual.