Bombers a la platja

8 morts per ofec en les últimes hores: 3 eren menors

Segons l'Informe Nacional d'Ofegaments, el passat mes de juny va ser el mes amb més morts per ofec dels últims 9 anys

Les morts per ofegament a platges i piscines augmenten durant la temporada estival. I és que només en les últimes hores fan mort un total de 8 persones, entre les quals hi ha tres menors.

El mes de juliol és un mes complicat, ja que gairebé cada dia salta la notícia de la mort d'una persona per causes relacionades amb l'ofegament. En total 57 persones han mort per aquesta causa des de començaments de mes. Segons l'Informe Nacional d'Ofegaments, el mes de juny passat va ser el mes amb més morts per ofec dels últims 9 anys.

Tres persones van morir a València

Dimarts passat a la tarda, dos homes i una dona van morir ofegats a la platja de Marenys de Tavernes de la Valldigna, a València. Segons han informat els Bombers del Consorci Provincial de València, després de les 18.20 els efectius del parc de Gandia s'han personat a la platja.

Quan van arribar els bombers van haver de fer maniobres de reanimació cardiopulmonar a aquestes tres persones que finalment van morir a la mateixa platja. Ara, la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cas per aclarir-ne les causes.

Tot i això, no són les morts d'aquestes últimes hores. De fet, ahir a la tarda era a la platja del Miracle de Tarragona, un jove d'uns 30 anys que també presentava signes d'ofegament.

La platja del Miracle de Tarragona
Tres dels morts per ofegament eren menors d'edat | ACN

Tres menors han perdut la vida per ofec

Dimarts a la tarda, un home va morir en una piscina comunitària de Santa Ponça, a Mallorca, en intentar salvar el seu fill de 3 anys que havia caigut a l'aigua. L'home de 37 anys va morir poques hores després. El menor, que havia estat traslladat en estat greu a l'UCI pediàtrica del centre hospitalari de Son Espases, també ha acabat mort.

També aquella mateixa tarda, cap a les 19.30 hores, una nena de dos anys moria a la urbanització de les Tres Cales, a l'Ametlla de Mar (Tarragona). Pel que sembla, en un moment de distracció, la nena va caure a l'interior de la piscina sense que els seus familiars se n'adonessin. La germana de la menor, va ser la que va alertar de la situació de la petita, que es trobava al fons de l'aigua sense coneixement.

Imatge de la piscina municipal de Poza de la Sal
La germana de la menor, va ser la que va alertar de la situació de la petita | Ayuntamiento Poza de la Sal

Els Serveis d'Emergències Mèdiques es van desplaçar a l'habitatge de lloguer turístic per intentar reanimar la petita, però van acabar certificant-ne la mort. Els equips sanitaris van activar el servei d'atenció psicològica per a la família.

Dimecres, a més, també es va confirmar la mort d'un infant de 8 anys en ofegar-se en una piscina de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) El menor, que estava fent una activitat en un casal municipal d'estiu, va ser traslladat a l'hospital Germans Trias i Pujol on va acabar morint.