Ja ha començat el compte enrere per a Nadal, cosa que significa que cada vegada queda menys per als copiosos dinars i sopars que celebrarem al costat dels nostres éssers estimats.
El filet nadalenc és un dels plats que més es repeteix a les taules per aquestes dates. Tot i això, hi ha molts amfitrions que s'abstenen de preparar-lo perquè tenen por que el resultat no sigui el desitjat. Si formeu part d'aquest grup, em sap greu dir-te que... Ja no tens excusa!
El xef Martín Berasategui ha compartit el millor truc per preparar el Filet de Nadal més deliciós. De ben segur que tots els teus convidats quedaran impressionats quan ho provin.
Ingredients per a 4 persones
INGREDIENT | QUANTITAT |
Filet | 1,5 kg |
Salsa de soja | 1 tassa |
Salsa Worcestershire | 1 raig |
All | 14 dents |
Mantega | 8 cullerades |
Whisky | 1 raig |
Oli d'oliva | 1 raig |
Xalotes | 6 unitats |
Llorer | 1 full |
Pebre negre | 2 cullerades |
Farina | 1 pessic |
Vi negre | 1 got |
Llimona | 1 unitat |
Julivert fresc, estragó fresc, sàlvia fresca | Al gust |
En primer lloc, has d'agafar el filet i fer-li uns petits talls cada 5 centímetres, això servirà perquè no canviï la seva forma en rostir-lo. A continuació, ves lligant tota la peça amb lliç (fil de cuina).
Posa el filet en un recipient estret i tira-hi per sobre la salsa de soja i la de Worcestershire. Deixa-ho reposar en remull durant una hora i ves donant-li voltes a la carn perquè s'impregni bé amb la barreja de salses.
Quan hagi passat el temps de marinat, asseca la peça amb un drap i deixa que es dauri en una paella amb oli. Important! Guarda la barreja de salses.
Un cop daurat, abaixa el foc i afegeix a la paella 8 dents d'all i 4 cullerades soperes de mantega. Deixa que el filet de cuini 10 minuts per cada costat, a foc baix i amb la tapa posada.
Arriba el moment de posar en pràctica el truc imprescindible que fa servir Martín Berasategui quan prepara aquesta recepta. I és que minuts abans d'acabar la cocció, el xef hi afegeix un raig de whisky i li cala foc. Després, tapa el filet amb alumini i deixa-ho reposar en una reixeta.
A la mateixa paella, amb la mantega i l'oli restant, sofregeix les xalotes, 6 alls, el llorer i el pebre picat en un morter amb un pessic de farina. Afegeix-hi la marinada sobrant i el got de vi negre i deixa-ho reduir fins que quedi una barreja espessa.
Per acabar, cola la salsa i afegeix-li la picada de julivert fresc, estragó fresc i sàlvia fresca. Només et queda emplatar el filet al costat de la salsa i llest.