Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'Agència Tributària, al capdavant Xavi Hernández seriós i un ventall de bitllets d'euro
SOCIETAT

Xavi Hernández esquiva una multa milionària d'Hisenda: gairebé 3 milions d'euros

L'entrenador del FC Barcelona havia estat multat amb 3 milions d'euros per l'exercici de la Renda del 2015

Les últimes hores no han fet més que somriure a Xavi Hernández. L'actual entrenador del FC Barcelona anunciava aquest dimecres passat a la nit que finalment renovaria el seu contracte amb el club blaugrana, a diferència del que s'havia dit en un inici.

I és que Xavi Hernández seguirà al capdavant com a tècnic del Barça fins, com a mínim, el 2025, i no abandonarà finalment l'equip català el pròxim 30 de juny, com anunciava fa uns mesos.

Tot i això, no és l'única bona notícia que rebia Xavi Hernández recentment. I és que l'Audiència Nacional suspenia, per part seva, una multa d'uns 3 milions d'euros, segons informava Cinco Días.

Xavi Hernández eludeix una multa de gairebé 3 milions d'euros

De moment, Xavi Hernández ha esquivat una multa de 3 milions d'euros. I és que l'Audiència Nacional ha suspès de manera cautelar una sanció que se li imposava per l'exercici de la Renda de l'any 2015. Es tractava, de fet, del seu darrer any com a jugador professional al FC Barcelona, abans que fitxés per l'Al-Sadd a Qatar.

Concretament, la multa al tècnic blaugrana seria de 2.863.843,16 euros. Tot i això, sembla que ha pogut esquivar aquest sotrac econòmic i no hauria de fer front a la sanció. Almenys de moment.

I és que, com informava la interlocutòria del 27 de març passat, l'Audiència Nacional "procedeix a accedir a la suspensió de l'executivitat de l'acord sancionador impugnat en aquest procés".

Imatge de Xavi Hernández somrient en una roda de premsa del FC Barcelona

Els deutes de Xavi Hernández amb la Justícia

Una decisió que prenien perquè no és l'únic litigi que l'exjugador del FC Barcelona té obert amb la Justícia espanyola.

De fet, segons s'ha plasmat a la interlocutòria, "els deutes tributaris actualment ingressats i no retornats a conseqüència de la regularització de les rendes derivades de cessió dels seus drets d'imatge pugen a les quanties següents: 4.232.529,41 euros per l'IRPF dels exercicis 2009-2012; 2.491.600,44 euros per l'IRPF dels exercicis 2012 i 2014; 915.984,08 euros per l'IRPF de l'exercici de 2015”. El que fa un total de fins a 7,6 milions d'euros de deutes.

Per aquesta raó, l'Audiència Nacional ha concedit a Xavi Hernández la suspensió cautelar de la sanció pel fet d'haver hagut de desemborsar en el passat deutes molt elevats a l'Administració tributària a conseqüència de les diferents regularitzacions tributàries a què s'ha vist sotmès pel concepte d'IRPF dels exercicis 2000 a 2014, actualment recorregudes davant la mateixa Audiència Nacional" havia tingut un pes important en la decisió.

Tot i això, han exigit "que s'aporti la garantia suficient per respondre de l'import de tal sanció, per a la qual cosa s'atorga un termini de dos mesos".

El lletrat de Xavi Hernández, per part seva, ha assegurat que al tècnic li era "impossible fer front a l'ingrés immediat de la sanció de l'IRPF del 2015" de gairebé 3 milions d'euros que li imposava la Justícia. Tot i això, ho faria després de resoldre's totes les devolucions que té pendents amb l'Administració.

➡️ Societat

Més notícies: