Muntatge d'una dona conduint i unes ulleres de sol

Les ulleres de sol que la DGT vol prohibir a tot el país com més aviat millor

Aquestes han de ser les ulleres de sol que cal utilitzar

La Direcció General de Trànsit (DGT) està considerant la possibilitat de prohibir l'ús de certes ulleres de sol durant la conducció. Aquesta proposta controvertida té com a objectiu millorar la seguretat viària i reduir els accidents causats per problemes de visió relacionats amb el sol. Segons les darreres informacions, la DGT està considerant seriosament exigir l'ús d'ulleres de sol específiques per conduir.

La DGT afirma que no totes les ulleres són iguals

Les ulleres de sol són un accessori comú a la vida quotidiana de moltes persones, i no és estrany veure conductors usant-les per protegir-se dels raigs del sol. Tot i això, segons la DGT, no totes les ulleres de sol són iguals. Algunes podrien estar contribuint a la inseguretat a les carreteres espanyoles.

Segons les autoritats de trànsit, les ulleres de sol no homologades per a la conducció no compleixen els paràmetres de qualitat i els requeriments necessaris. Sobretot per garantir una visió òptima mentre es condueix.

Les ulleres de sol específiques per a conductors estan dissenyades tenint en compte les condicions de la carretera i la seguretat del conductor. A diferència de les ulleres de sol convencionals, estan equipades amb característiques que milloren la visibilitat i redueixen l'enlluernament causat pel sol. Les lents d'aquestes ulleres solen tenir un filtre polaritzat que elimina els reflexos molestos a la carretera, cosa que permet al conductor mantenir una visió clara i sense obstacles.

Imatge de fons de diversos cotxes aparcats i una altra imatge de mans d'una persona al volant d'un cotxe
La DGT deixa clar que al volant, cada accessori és important | JaruekChairak, Nednapa

Un dels principals beneficis d'aquestes ulleres de sol per a conductors és la seva capacitat per millorar la percepció dels colors. És essencial per identificar senyals de trànsit, semàfors i altres senyals importants a la carretera.

A més, les ulleres de sol específiques per conduir solen tenir un disseny que redueix les distorsions visuals. Això facilita la detecció d´obstacles i altres vehicles en moviment. En darrera instància, aquestes ulleres estan dissenyades per proporcionar una experiència de conducció més segura i còmoda.

La DGT argumenta que l'ús d'ulleres de sol no homologades per a la conducció pot tenir conseqüències greus per a la seguretat a les carreteres. L'enlluernament causat pel sol és una de les causes principals d'accidents de trànsit. Les ulleres de sol inadequades poden agreujar aquest problema en no oferir la protecció adequada.

En condicions de visibilitat reduïda, com la pluja o la boira, l'ús d'ulleres de sol inadequades pot dificultar la capacitat del conductor per reaccionar davant de situacions d'emergència.

⬇️ Punxa a baix si vols llegir l'advertiment que ja va emetre la DGT fa un temps ⬇️

➡ LA DGT RECOMANA UNES ULLERES DE SOL PER CONDUIR SENSE PROBLEMES ➡️

La importància de l'ús d'ulleres durant la conducció

L'ús d'ulleres específiques per a la conducció és de vital importància per diversos factors clau. Tothom afecta la seguretat viària i l'habilitat del conductor al volant. Aquí us expliquem per què aquestes ulleres són essencials per a una conducció segura:

L'exposició contínua a la radiació ultraviolada pot ser perjudicial per als ulls, causant problemes a llarg termini com ara cataractes i degeneració macular. Les ulleres de sol específiques per a la conducció estan dissenyades amb lents que filtren els raigs UV nocius, protegint així els ulls del conductor durant llargs viatges sota el sol.

La llum solar intensa i els reflexos de les superfícies poden causar enlluernaments que afecten negativament la visió del conductor. Les ulleres de sol per conduir solen incorporar lents polaritzades que redueixen eficaçment els enlluernaments. Milloren la visibilitat i permeten una conducció més segura, especialment a carreteres amb superfícies reflectants, com l'asfalt mullat.

Les ulleres de sol específiques per a la conducció estan dissenyades per realçar la percepció dels colors. Això és essencial per identificar senyals de trànsit, semàfors i senyals d'advertiment a la carretera.