Els 5 trucs que et dono com a nutricionista perquè l'all no repeteixi
L'all és un aliment bàsic a la cuina, però hi ha qui deixa de fer-lo servir per por que aquest li repeteixi durant hores
L'all és un aliment molt clàssic i bàsic a la nostra cuina, i que ens aporta múltiples beneficis per a la salut. Tenim moltes receptes típiques on es fa servir, però hi ha un gran nombre de gent que l'elimina per no passar-se tot el dia amb el gust d'all a la boca.
Per sort, com moltes coses en aquesta vida, tenim solucions per combatre aquests efectes que ens provoca la ingesta d'all, però primer entendrem per què repeteix.
Per què repeteix l'all?
L'all, igual que la ceba, té compostos de sofre volàtils que s'alliberen quan el triturem o piquem. Aquests tenen propietats antioxidants, per la qual cosa poden neutralitzar els radicals lliures i protegir-nos davant d'algunes malalties. També són els que li donen aquesta olor i sabor tan característic.
Però veurem l'altra banda de la moneda d'aquests compostos, ja que no és tot bo. Com us deia, en arribar a l'estómac es transformen en un compost volàtil. Perquè m'entengueu fàcilment i ràpidament, poden volar, pujar i baixar per l'estómac sense parar, encara que faci hores que no s'ha menjat all.
A més, per ser volàtil, pot passar a la sang i als pulmons, de manera que el mal alè pot durar un dia sencer. Fins i tot es podria filtrar a la suor i l'orina. Però tranquils que, com us he dit, hi ha solucions per posar-hi remei.
Evita que l'all repeteixi amb aquests 5 trucs
Hi ha diverses solucions que podem posar en pràctica per combatre els efectes que ens produeix la ingesta d'all. Pren nota, a continuació, dels cinc remeis més eficaços.
1. Cuinar l'all i no consumir-lo cru
Sembla molt senzill, però és així. Amb el procés de cuinat es redueixen els compostos volàtils que us comentava, per això la seva digestió pot ser més fàcil. No em refereixo a fer grans cuinats, ja que amb 30 segons al microones ja faria efecte.
A més, si els alls són frescos i no porten temps al nostre rebost millor, ja que com més temps tingui l'all, més probable serà que es repeteixi.
2. Treure el germen a l'all
Si tallem l'all al llarg de la meitat, veurem que a la part central hi ha el germen, que es diferencia de color amb la resta d'all. En treure'l, abaixem la probabilitat que es repeteixi l'all, però tampoc no és un remei que es pugui assegurar al 100%.
3. Substituir l'all normal per all negre
Possiblement, no teniu costum de consumir all negre, ja que és una cosa no gaire comuna. Aquest tipus d'all té color negre, ja que es fica en unes càmeres durant 60 dies a una temperatura i humitat determinades.
Durant aquests dies, els compostos de l'all es converteixen de manera natural en compostos fenòlics, els quals tenen propietats beneficioses per a la salut. És cert que aquest all té un gust més dolç que l'all tradicional, però en la majoria de receptes no ho notareu.
4. Acompanyar-ho d'altres aliments
Per exemple, els aliments grassos poden neutralitzar aquests compostos de sofre que comentàvem. Podem combinar-ho amb oli d'oliva, alvocat o fruita seca.
Un altre truc és beure llet, ja que una proteïna present (caseïna) pot neutralitzar els compostos de sofre. Ara bé… Difícilment ens vindrà de gust un got de llet després d'un dinar amb all, la veritat.
5. Menjar-ho amb herbes fresques
El julivert i la menta també poden ajudar a neutralitzar els compostos de l'all. Aquests possiblement us seran més fàcils d'afegir que els exemples anteriors. Ara bé, cal assenyalar que cap d'aquests consells és completament infal·lible, així que millor consumir-ho amb moderació.
Més notícies: