Fotomuntatge d'una persona netejant la vitroceràmica i una dona sorpresa
SOCIETAT

El truc per netejar ràpidament la vitroceràmica i que torni a brillar

Per a les vitroceràmiques amb taques no hi ha res millor que aquest truc casolà que ho elimina tot fàcilment

La vitroceràmica és un dels electrodomèstics més útils de la nostra cuina. Tot i això, també és un dels que més de pressa s'embruta.

Això és perquè és molt normal que, sense voler, quan estem cuinant, es vessin aliments. Encara que també es pot deure al fet de fer servir paelles amb bases rugoses o metalls abrasius que no li van bé a la nostra vitroceràmica. I fins i tot nosaltres mateixos en el nostre intent de netejar-la fem servir productes inadequats que al final fa que s'acumulin els residus i s'acabi cremant.

Per això, si vols tenir una vitroceràmica sempre neta, l'ideal és que segueixis unes instruccions bàsiques que no et suposen un gran esforç i que farà que aquesta brilli com el primer dia.

Consells per mantenir una vitroceràmica neta

Per tenir sempre una vitroceràmica neta hem de comptar amb una rasqueta. Aquest producte té com una planxa de ferro que no fa malbé l'electrodomèstic, però que fa que puguem eliminar residus enganxats i taques.

A més, quan no estigui molt bruta, és a dir, en el dia a dia que no necessiti una neteja molt exhaustiva, és important no fer servir fregalls abrasius per no ratllar la superfície.

També és important fer servir olles i paelles adequades per a la teva vitroceràmica. Tingues en compte que, si la netegem just després de cuinar, les taques difícils són més fàcils d'eliminar i visualment la teva cuina sempre estarà perfecta.

El truc casolà per netejar la vitroceràmica

Quan tenim taques complicades que són difícils d'eliminar, el millor és optar per aquest truc casolà que ens estalvia diners i temps. Per això només hem de fer servir tres ingredients: bicarbonat, vinagre i aigua.

  • El primer que hem de fer és barrejar dues cullerades de bicarbonat amb una mica d'aigua fins que ens quedi una pasta homogènia. Quan estigui llesta, l'apliquem a sobre de la taca i aquesta actuarà com a desincrustant.
  • Quan passin uns minuts, ruixarem el vinagre de neteja sobre la pasta i deixarem que actuï durant uns 5 minuts aproximadament.
  • Un cop passat el temps, podem observar que ha sortit una mena d'escuma. Això és degut a una reacció química entre el vinagre i el bicarbonat que ha aconseguit afluixar la taca.
  • Després simplement netejarem amb una baieta de microfibra i ho assecarem.

Amb aquest simple truc de neteja casolà, aconseguirem que la nostra vitroceràmica o inducció estigui sempre lliure de taques i amb molt poc esforç.

➡️ Societat

Més notícies: