Primer pla a color de Santa Agnès de Montepulciano

SOCIETAT

Santoral d'avui, dissabte, 20 d'abril del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dissabte, 20 d'abril del 2024, l'Església Catòlica recorda una religiosa que es va convertir en monja amb 9 anys

Aquest dissabte, el Santoral de l'Església Catòlica recorda una de les figures més importants de l'Ordre de Sant Domènec.

Qui va ser Santa Agnès de Montepulciano, la Santa més important del dissabte 20 d'abril?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui Santa Agnès de Montepulciano, que va néixer l'any 1268 a Gracciano, Itàlia. La santa es va criar en una família acomodada. De petita va ser confiada a una congregació local de monges que es caracteritzaven per vestir amb robes molt humils.

Aquestes eren conegudes com les Germanes del Sac, en relació precisament amb els seus hàbits austers. A Proceno, localitat propera a Orvieto, Santa Agnès va entrar en una nova comunitat, de la mà de la seva mestra, la germana Margarida. Allà va passar una llarga temporada, exercint d'abadessa, nomenament que va rebre amb tan sols 15 anys.

El bisbe hi va confiar malgrat la seva joventut. Durant el temps en què Santa Agnès va estar al comandament del convent de Procé, va visitar almenys en dues ocasions el papa a Roma. Una amb la intenció de protegir el futur de la congregació, perquè no caigui en mans indesitjables.

Temps després, animada pels veïns de Montepulciano, Santa Agnès va decidir fundar un nou monestir a la ciutat. Des d'allà, a dalt d'una muntanya, va seguir l'esperit i els postulats de Sant Domènec de Guzmán, que se li va aparèixer perquè seguís el seu camí cap a Déu.

Agnès és un nom femení d'origen grecoromà que significa 'sagrada, casta i pura'. A Espanya, en aquest dia unes 1.876 dones podrien celebrar el seu sant gràcies a Santa Agnès.

Sant Crisòfor

Sant Crisòfor va ser un màrtir que va viure al segle III, en els temps de la persecució cristiana per l'emperador Deci. En assabentar-se l'emperador que Cristòfor va acceptar la Fe cristiana va decidir persuadir-lo, perquè renunciés a Jesucrist. Després de negar-se, el sant va morir decapitat.

Primer pla a color de Sant Crisòfor

Beata Savina Pettrili

La beata Savina Pettrili va ser una religiosa italiana que va viure al segle XIX. Va fundar les Germanes dels Pobres de Santa Caterina de Siena. Va dedicar la seva congregació a alleujar les condicions de les nenes necessitades i els pobres que anaven a buscar ajuda.

Primer pla a color de la Beata Savina Pettrili

Altres Sants: el Santoral complet del dissabte 20 d'abril

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Endó abat
  • Sant Marcel·lí d'Embrun
  • Sant Marcià d'Auxerre
  • Sant Vió de Frisia
  • Santa Heliena de Laurino
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: