Muntatge amb una olla amb arròs i aletes de pollastre i un cercle amb la cara del xef Dabiz Muñoz tastant el mateix plat
SOCIETAT

El truc de Dabiz Muñoz per preparar les aletes de pollastre més sucoses i saboroses

El xef Dabiz Muñoz ha compartit la recepta d'aletes de pollastre cruixent a què no et podràs resistir

Si alguna cosa caracteritza Dabiz Muñoz, és l'afany per convertir plats tradicionals o coneguts en autèntiques obres d'art gastronòmiques. I el millor de tot és que comparteix algunes de les seves receptes més innovadores perquè tu també les puguis recrear a casa.

El plat que ens ve a ensenyar no és ni més ni menys que unes aletes de pollastre. Dit així sembla una recepta molt simple, però t'asseguro que val la pena apuntar-te els passos per preparar-la, ja que el resultat final t'impressionarà.

Ingredients per a les aletes de pollastre de Dabiz Muñoz

INGREDIENTSQUANTITAT
Aletes de pollastre10 unitats
Nata per cuinar100 ml
MaicenaUnes cullerades
Oli d'olivaAl gust
Oli de sèsamUn rajolí
All3 dents
GingebreUn pessic
Cibulet1 unitat
Arròs300 gr
Salsa de sojaUn raig
Brou de pollastre450 ml
SalAl gust
Ous3 ous
Salsa agredolça DiverxoAl gust
SafràUn pessic
Llonganissa ibèricaDiversos trossos

Els passos que segueix Dabiz Muñoz per preparar les aletes de pollastre

1. Prepara arròs al vapor

Per començar, prepara arròs al vapor juntament amb 3 dents d'all picades. Seguidament, ofega en una olla l'arròs amb el brou de pollastre, un pessic de gingebre i una mica de sal.

2. Posa l'arròs al forn

Continuem amb l'arròs. Tapa'l amb paper de plata i fica-ho al forn a 220 graus durant 18 minuts aproximadament, d'aquesta manera aconseguiràs que quedi solt i amb molt de sabor. Deixa que es refredi.

3. Bat els ous i fica'ls en una paella

A continuació, bat dos ous juntament amb un pessic de safrà. Després, posa'ls en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i mou-los bé perquè quedin sucosos.

Un cop hagin quallat, fica l'arròs a la mateixa paella i barreja els ingredients fins que quedin ben integrats. Afegeix-hi un rajolí d'oli de sèsam.

4. Afegeix la resta d'ingredients a l'arròs

Afegeix, al costat de l'arròs i el remenat d'ous, uns quadradets de llonganissa ibèrica. Seguidament, incorpora a la barreja el cibulet (prèviament picat) i un pessic de sal. Mentrestant, ves saltant bé el conjunt.

Just abans que l'arròs comenci a torrar-se, afegeix un rajolí de salsa de soja a la paella i deixa que es torri. Deixa la barreja reposant durant uns 10 minuts.

5. Arriba el moment de preparar les aletes

Cuina les aletes al vapor durant uns 15 o 20 minuts i procedeix a desossar-les. Per fer-ho, talla els extrems de cada alita mentre subjectes la part on es troba el cartílag. Amb aquest truc i fent una mica de pressió, veuràs que el pinyol surt pràcticament sol i sense esforç.

6. Deixa macerar les aletes

Posa les aletes desossades en un cassó amb nata, un ou i una mica de maizena, i remou-ho tot fins que la carn quedi ben impregnada de la barreja. Deixa-ho macerant durant una hora aproximadament.

7. Fregiu les aletes

Un cop les tinguis llestes, retira l'excés de salsa de les aletes i fregeix-les en oli a uns 200 graus. Quan comencin a agafar un color daurat, retira-les del foc.

8. Afegeix-hi la salsa agredolça i emplata

Per donar-li el toc final a aquest plat, Dabiz Muñoz fa servir la salsa agredolça XO, de la seva pròpia marca. El que fa és posar una mica de salsa en un cassó i afegint-hi una juliana amb la pell d'una llimona. Ho deixa bullir fins a agafar consistència, amb uns 10 o 12 minuts n'hi ha prou.

Finalment, ajunta tots els ingredients per presentar la recepta. Posa l'arròs de base i després afegeix-hi les aletes de pollastre a sobre. Per acabar, llença la salsa agredolça repartida per tot el plat i llest.