El truc de Dabiz Muñoz per preparar les aletes de pollastre més sucoses i saboroses
El xef Dabiz Muñoz ha compartit la recepta d'aletes de pollastre cruixent a què no et podràs resistir
Si alguna cosa caracteritza Dabiz Muñoz, és l'afany per convertir plats tradicionals o coneguts en autèntiques obres d'art gastronòmiques. I el millor de tot és que comparteix algunes de les seves receptes més innovadores perquè tu també les puguis recrear a casa.
El plat que ens ve a ensenyar no és ni més ni menys que unes aletes de pollastre. Dit així sembla una recepta molt simple, però t'asseguro que val la pena apuntar-te els passos per preparar-la, ja que el resultat final t'impressionarà.
Ingredients per a les aletes de pollastre de Dabiz Muñoz
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Aletes de pollastre | 10 unitats |
Nata per cuinar | 100 ml |
Maicena | Unes cullerades |
Oli d'oliva | Al gust |
Oli de sèsam | Un rajolí |
All | 3 dents |
Gingebre | Un pessic |
Cibulet | 1 unitat |
Arròs | 300 gr |
Salsa de soja | Un raig |
Brou de pollastre | 450 ml |
Sal | Al gust |
Ous | 3 ous |
Salsa agredolça Diverxo | Al gust |
Safrà | Un pessic |
Llonganissa ibèrica | Diversos trossos |
Els passos que segueix Dabiz Muñoz per preparar les aletes de pollastre
1. Prepara arròs al vapor
Per començar, prepara arròs al vapor juntament amb 3 dents d'all picades. Seguidament, ofega en una olla l'arròs amb el brou de pollastre, un pessic de gingebre i una mica de sal.
2. Posa l'arròs al forn
Continuem amb l'arròs. Tapa'l amb paper de plata i fica-ho al forn a 220 graus durant 18 minuts aproximadament, d'aquesta manera aconseguiràs que quedi solt i amb molt de sabor. Deixa que es refredi.
3. Bat els ous i fica'ls en una paella
A continuació, bat dos ous juntament amb un pessic de safrà. Després, posa'ls en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i mou-los bé perquè quedin sucosos.
Un cop hagin quallat, fica l'arròs a la mateixa paella i barreja els ingredients fins que quedin ben integrats. Afegeix-hi un rajolí d'oli de sèsam.
4. Afegeix la resta d'ingredients a l'arròs
Afegeix, al costat de l'arròs i el remenat d'ous, uns quadradets de llonganissa ibèrica. Seguidament, incorpora a la barreja el cibulet (prèviament picat) i un pessic de sal. Mentrestant, ves saltant bé el conjunt.
Just abans que l'arròs comenci a torrar-se, afegeix un rajolí de salsa de soja a la paella i deixa que es torri. Deixa la barreja reposant durant uns 10 minuts.
5. Arriba el moment de preparar les aletes
Cuina les aletes al vapor durant uns 15 o 20 minuts i procedeix a desossar-les. Per fer-ho, talla els extrems de cada alita mentre subjectes la part on es troba el cartílag. Amb aquest truc i fent una mica de pressió, veuràs que el pinyol surt pràcticament sol i sense esforç.
6. Deixa macerar les aletes
Posa les aletes desossades en un cassó amb nata, un ou i una mica de maizena, i remou-ho tot fins que la carn quedi ben impregnada de la barreja. Deixa-ho macerant durant una hora aproximadament.
7. Fregiu les aletes
Un cop les tinguis llestes, retira l'excés de salsa de les aletes i fregeix-les en oli a uns 200 graus. Quan comencin a agafar un color daurat, retira-les del foc.
8. Afegeix-hi la salsa agredolça i emplata
Per donar-li el toc final a aquest plat, Dabiz Muñoz fa servir la salsa agredolça XO, de la seva pròpia marca. El que fa és posar una mica de salsa en un cassó i afegint-hi una juliana amb la pell d'una llimona. Ho deixa bullir fins a agafar consistència, amb uns 10 o 12 minuts n'hi ha prou.
Finalment, ajunta tots els ingredients per presentar la recepta. Posa l'arròs de base i després afegeix-hi les aletes de pollastre a sobre. Per acabar, llença la salsa agredolça repartida per tot el plat i llest.
Més notícies: