Primer pla del logo de la botiga Dia
SOCIETAT

Provo un producte premiat de Dia per primera vegada i ja entenc per què agrada tant

Aquest article de Supermercats Dia m'ha agradat sobretot pel seu gust diferent dels que normalment veiem que es premien

Dia té un producte que val, i molt, la pena. I ja no és que ho digui jo, sinó que la qualitat ha estat reconeguda per crítics mundials d'aquest producte. A més, almenys al meu supermercat Dia estava pràcticament esgotat.

El formatge fumat de l'empresa càntabra La Pasiega de Peña Pelada fa anys que rep premis. Concretament, ha rebut diverses vegades el reconeixement al millor formatge fumat de llet de vaca. L'últim va ser el passat any, rebent el Super Or als World Cheese Awars 2023.

El pots trobar a la venda a Supermercats Dia en falques de 300 grams. Encara que a la pàgina web posa que el preu és de 4,80 euros, a mi em va sortir més car. No gaire més, però vaig pagar cinc cèntims més per ell.

Formatge fumat de La Pasiega de Peña Pelada a la venda a Dia

Dia té el millor formatge fumat de vaca

Quan parlem de formatges premiats al nostre país, n'hi ha alguns que predominen. Els que tenen barreja de llet o els manxecs solen predominar aquestes llistes. Els fumats no criden tant l'atenció, però això ni vol dir que no valguin la pena.

El sabor d'aquest lacti que venen a Dia n'és el més destacat. Té un sabor fumat força controlat que fa es noti el toc sense ser totalment el protagonista. És a dir, també notes el mateix gust del formatge sense que es vegi eclipsat.

Formatge fumat de La Pasiega de Peña Pelada a la venda a Dia

És un imprescindible per a qualsevol taula de formatges si li vols donar varietat. A més, és perfecte per a l'hora de l'aperitiu. Té un sabor molt agradable que aporta frescor si el mantens guardat a la nevera.

Sí que és veritat que no tenia controlat aquest formatge de Dia, però ha estat tastar-lo i penedir-me de no haver-m'hi fixat abans. Aporta un sabor diferent al mercat amb una gran qualitat. Això sí, no sé si és per èxit o manca de reposició, però no hi sol haver gaires unitats disponibles.

Tres formatges de La Pasiega de Penya Pelada de Dia

Dia aposta per un producte de qualitat

Una altra de les característiques que trobem en aquest formatge de Dia és la textura tendra. És molt fàcil de tallar i, alhora, a l'hora de menjar-lo és molt tou. Per això mateix, és apte fins i tot per a les dentadures més delicades.

Falca de formatge fumat de Dia tallada

En aquest cas, és dels tipus de formatge en què no cal treure l'escorça. Aquesta es pot menjar perfectament sense cap problema. Encara més, aquesta part exterior de color ocre és la que s'aconsegueix a l'hora de fumar-lo.

Per fer-ho, se segueix una de les receptes tradicionals de Cantàbria amb què s'aconsegueix el sabor fumat. Aquest és fruit del procés de fumat que l'empresa realitza al forn de forma natural amb fusta de faig. S'aconsegueix un sabor concentrat amb una intensitat molt personal.

Escorça del formatge fumat de Dia de La Pasiega de Peña Pelada

En la seva elaboració es fa servir llet de vaques de ramaders locals. Aquest formatge que venen a Dia té darrere una empresa familiar que fa més de 100 anys que està dedicada a aquest ofici, concretament des del 1917. Sempre busquen transmetre el sabor de la seva terra a través de matèries primeres locals d'alta qualitat.

Valors nutricionals

 

Valors mitjansper 100 g
Valor energètic1459 kJ / 349 kcal
Greixos dels quals saturats29,7 g 19,9 g
Hidrats de carboni dels quals sucres0,35 g 0,26 g
Proteïnes19,9 g
Sal1,9 g

 

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: