Muntatge fotogràfic entre una imatge del xef Nandu Jubany i un plat d'escudella
SOCIETAT

Els tres trucs de Nandu Jubany per fer la millor escudella per Nadal

El xef català explica pas a pas quins són els secrets per fer una deliciosa escudella per a aquest Nadal

Nandu Jubany és un dels millors xefs del nostre país. Des del 1995 regenta el restaurant Can Jubany, ubicat a Calldetenes, a Barcelona. Fa 4 anys, va apostar per un nou projecte al centre de la Ciutat Comtal.

Pur Barcelona, situat a l'Eixample, n'és un altre dels restaurants. Nandu Jubany és un dels experts del nostre país especialitzats en cuina catalana clàssica i, per descomptat, a l'escudella. L'escudella és el plat estrella que se servirà a moltes taules de Catalunya els pròxims dies.

Doncs bé, si no saps com es cuina o vols millorar la teva recepta, Nandu Jubany, a través d'El País, ha revelat els tres trucs per fer la millor escudella aquest Nadal.

Els ingredients que necessites per cuinar l'escudella de Nandu Jubany

Abans de començar amb la recepta, cal destacar que porta tempo, però no massa feina. El primer que has de saber són els ingredients que es necessiten per fer el plat. Aquí et deixem els ingredients per fer una escudella per a unes 6-8 persones.

  • 1 cuixa de gallina
  • 2 cuixes de pollastre de corral
  • 1 orella de porc
  • 1 maneta de porc oberta pel mig
  • 1/2 coll de xai
  • 1 kg d'ossos d'espinada de porc salats
  • 1 tros de pinyol de pernil
  • 2 ossos de genoll de vedella
  • 1/2 rodó de vedella
  • 200 g de cansalada salada
  • 2 botifarres negres
  • 3 patates pelades
  • 2 cebes pelades
  • 3 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 branca d'api
  • 1/2 coliflor
  • 200g de cigrons cuits
  • 150g d'arròs
  • 150 g de fideus
  • 6 litres d'aigua mineral

Un cop tingueu tots els ingredients preparats per fer l'escudella, us faltaran els que es necessiten per cuinar la pilota. Segons indica El País, necessites el següent:

  • 1 quilo de cansalada desossada picada
  • 2 ous
  • 2 cullerades de sal
  • 1/2 cullerada de pebre
  • 1 gra d'all picat
  • 2 cullerades de julivert picat
  • Una mica de farina

Nandu Jubany ensenya pas a pas com fer la recepta

Un cop tingueu tots els ingredients preparats, ja podeu començar a fer l'escudella de Nandu Jubany. Aquí t'expliquem com fer-la pas a pas:

  1. Poseu sis litres d'aigua mineral freda en una cassola. Afegir els ossos, la gallina i el peu de porc i posar-ho a bullir.
  2. Quan comenci a bullir, veuràs que s'han format impureses. Per continuar, quan ja hagi bullit l'aigua, podeu retirar l'escuma de la superfície. Quan ho hagis fet, pots afegir-hi el rodó de vedella, l'orella, la cansalada i el coll de xai.
  3. Quan estigui tot a la cassola, tapa-ho i deixa-ho a duc suau durant mitja hora.
  4. Un cop hagi transcorregut el temps, hi afegim les verdures. Tal com indica El País , cal afegir la part vella de la col (fulles més exteriors), els porros, l'api, les pastanagues i les cebes. La patata la deixem per més tard.
  5. Ho deixem bullir tot durant mitja hora. Quan hagi transcorregut el temps, afegim el pollastre i la patata sencera, i ho tornem a deixar bullint durant 20-30 minuts.
  6. Un cop tenim el brou cuinant-se, passem a fer la pilota. Barregem tots els ingredients en un bol fins que quedi una massa homogènia. Donem forma de pilota i les cobrim amb farina.
  7. Per poder fer la pilota al mateix temps que el brou, Nandu Jubany recomana repartir el brou en altres olles si no tenim lloc a la principal. Un cop llest l'espai, posem la carn a bullir durant 30-35 minuts.
  8. Mentre es fa la carn, cuinem la col a una altra olla amb brou durant 12 minuts.
  9. Passats els 12 minuts, retirem la col i aboquem el brou dins de l'escudella per recuperar-ho tot.
  10. Ara és el torn de la botifarra negra. Segons apunta Nandu Jubany a El País , només s'ha d'escalfar una mica per donar-li sabor.
  11. Un cop escalfada, traiem totes les pilotes i tornem el brou a la cassola gran. El brou ja gairebé el tenim llest.
  12. Passem als cigrons. Posem els cigrons ja cuits en un bol i els mullem amb una mica de brou perquè estiguin temperats.
  13. Un cop tenim els cigrons preparats, traiem totes les verdures de la cassola gran. Rebutgem les fulles verdes de la col, els ossos i retirem la gallina.
  14. Colem el brou i el posem una altra vegada al foc per cuinar l'arròs i els fideus. L'arròs es bullirà durant 15 minuts i els fideus durant 12, perquè tot estigui al punt.
  15. Mentre es cuinen, anem tallant tota la carn a rodanxes i trossegem la resta de carns per posar-les en un plat o safata.
  16. Fem el mateix amb les verdures i cigrons.
  17. Emplatem, per una banda, la sopa i, de l'altra, les carns i les verdures

Això seria tot el que cal fer per preparar la mateixa escudella que Nandu Jubany. Si la voleu fer exactament igual que ell, quan la tingueu a punt, podeu afegir a la sopa una mica d'oli d'oliva.

➡️ Societat

Més notícies: