Tres trucs de la cuinera Maria Nicolau per saber què comprar a la peixateria
Maria Nicolau, cuinera de TV3, ha donat tres trucs bàsics per saber què comprar quan anem a la peixateria
Segur que, sovint, quan vas a la peixateria no saps quina varietat comprar per a aquesta setmana. O que fins i tot sempre acabis amb els mateixos de sempre: el salmó, la tonyina, el llobarro, la daurada...
Però per això hi ha Maria Nicolau, una de les cuineres estrella de TV3. I és que ha donat tres trucs infal·libles amb què sabràs ràpidament quin peix comprar quan vagis a la peixateria i que et faran, fins i tot, descobrir noves varietats que fins ara no coneixies.
Els tres trucs de Maria Nicolau per comprar a la peixateria
La cuinera de TV3 Maria Nicolau ha donat tres trucs per saber què comprar quan anem a la peixateria. Ha estat al programa per a la plataforma de continguts 3Cat 'Cuina salvatge'.
En aquest lliurament, juntament amb la còmica Charlie Pee, la cuinera ha volgut introduir la població en l'àmbit de la peixateria, que és força desconegut habitualment.
"T'imagines trobar-te Maria Nicolau al súper? A la Charlie Pee li ha passat i ha aprofitat per resoldre dubtes a la secció de peixateria. No et perdis la guia bàsica per comprar peix", ha informat el compte de X (abans Twitter) de 3Cat.
1. El salmó, fora
El primer consell que Maria Nicolau té per donar-te és clar. El salmó, fora. I és que es tracta, com bé afirma Charlie Pee, del “peix estrella”. Una dada que Maria Nicolau confirmava. "És el més consumit arreu del món".
I és que, per satisfer aquesta gran demanda que hi ha mundial de salmó, la cuinera explicava que hi ha moltes piscifactories arreu del món amb milions d'exemplars d'aquest peix. Tot i que relatava que, per aconseguir tan sols un quilo de salmó, cal alimentar-los amb fins a 7 quilos d'altres peixos, com sardines, anxoves o verat.
"Arruïnen la pesca tradicional i de proximitat", assegurava contundent Maria Nicolau. Pel que ha estat clara. No cal anar a la peixateria com si fos “el matí de Reis” i amb la idea clara de comprar, per exemple salmó.
"Sortim despatxats de casa, no ens interessa res del que hi hagi al taulell. Ens aixequem i diem 'vull salmó'". Cosa que, com bé diu Maria Nicolau, "genera una cadena de danys col·laterals al·lucinant".
Per això mateix, la cuinera proposa tenir en compte i estar obert a menjar altres varietats, diferents de les habituals, com podria ser el salmó.
2. No desaprofitis res
Com assegura Maria Nicolau, no cal desaprofitar res del peix. I és que de vegades demanem a la peixateria que ens treguin alguna part, però la cuinera adverteix que tot és útil.
Maria Nicolau assegura que es poden fer fins a tres plats diferents amb qualsevol varietat de peix. Es pot fregir, amb mig cap fer un brou i amb el brou, un arròs o uns fideus. A més, posant en marxa aquest truc, podràs estalviar-te força diners.
"Si llancem el cap del rap, llancem el fetge, llancem l'espina, llancem les ales i ens queda únicament la cueta...", començava Maria Nicolau. "Desaprofites totalment el rap", acabava la peixatera. I és que, així, "ens quedarà per dues o tres racions a la planxa que ens costa 15 euros per persona".
3. Cal llegir les etiquetes
I el darrer pas, però no menys important, és llegir bé les etiquetes quan arribem a la peixateria. És habitual que, com que anem amb presses i amb una idea ficada al cap de què és el que volem comprar, tendim a no prestar cap atenció a altres varietats delicioses.
Per això, Maria Nicolau avisa que cal llegir les etiquetes i preguntar als peixaters per informar-nos, i així acabar comprant les millors varietats que hi ha al mercat, fora de les més habituals com el salmó o el llobarro.
Més notícies: