Imatge d'ulls de dona rossa desenfocada després d'un feix en ventall de bitllets de cinquanta euros inserida en un cercle sobre fons de porta de Mercadona

SOCIETAT

Els treballadors de Mercadona que gairebé cobren 5.000 euros al mes

El nou conveni entre Mercadona i sindicats ha marcat una fita en lligar els increments salarials dels seus empleats a la inflació

Mercadona, juntament amb sindicats, han acordat un augment salarial per als empleats. L'acord garanteix un augment anual mínim del 2,5%. 

Aquesta xifra fins i tot podria arribar al 6% en cas que l'Índex de Preus de Consum (IPC) superi aquest percentatge. Però sempre que es compleixin els objectius de benefici de l'empresa. Pels professionals de Mercadona, a qui va dirigit, això podria significar un augment de fins a 4.700 € bruts a l'any. 

A quant apujarà el sou dels treballadors de Mercadona? 

La nova mesura vol assegurar el creixement compartit i la creació de riquesa de l'empresa. Com? Mantenint un sou mínim de 1.507 € al mes, cosa que significa un 20% més que el salari mínim interprofessional. 

A aquesta base s'hi afegiran una sèrie de complements retributius que poden representar un 60% addicional sobre aquesta. El conveni entra en vigor l'1 de gener del 2024 i afecta el sector mèdic de Mercadona. Té una durada de cinc anys fins a finals del 2028, assegura mantenir el poder adquisitiu en vincular els salaris a l'IPC. 

Aquest acord ha estat signat per representants de la UGT, CCOO i el Sindicat Independent. I assegura un salari base que augmentarà almenys un 2,5%. Aquest increment podrà assolir un màxim del 6%, lligat als objectius de beneficis empresarials. 

En el cas dels metges, aquesta iniciativa podria comportar un augment anual entre 1.219 i 4.443 €, depenent de l'antiguitat i el compliment d'objectius empresarials. 

Els requisits per ser mèdic a Mercadona inclouen: posseir un títol de Medicina, disponibilitat per desplaçar-se i viatjar, habilitats en informàtica, carnet de conduir i vehicle propi. 

Però amb tot això no n'hi hauria prou sense uns bons dots comunicatius i l'interès per treballar en equip. A diferència d'altres espais públics, no cal haver realitzat el MIR. 

Els metges a Mercadona tenen com a responsabilitat principal la protecció de la salut i la supervisió de la seguretat laboral. Ambdues són àrees on l'empresa destina importants recursos i esforços per tenir-ne cura. Si t'estaves plantejant a què dedicar-te, aquí tens una pista.