Muntatge fotogràfic d'un telèfon mòbil fent una foto al llac de Puigcerdà
SOCIETAT

Top 10 pobles de muntanya més bonics de Catalunya: Puigcerdà

Puigcerdà es considera un dels pobles més bonics de Catalunya

Puigcerdà és el darrer poble del Pirineu català i, a més a més, un dels més bonics de Catalunya. Si busqueu desconnectar i gaudir de la natura, Puigcerdà pot ser una de les vostres opcions durant tot l'any.

Ubicat a la província de Girona, pertany a la comarca de la Baixa Cerdanya, situat a 1200 m d'altitud. Tot i que té un encant especial a l'estiu, a la tardor i a la primavera, a l'hivern el canvi de color dona pas a un paisatge de somni cobert de neu.

És un municipi fronterer, ple de vida i que permet gaudir de la natura però sense renunciar a la vida social. A l'estiu es converteix en el refugi de tots aquells que busquen ambient fresc i turisme rural, mentre que, a l'hivern, les muntanyes es vesteixen de blanc amb la neu.

Si us agraden els esports d'hivern, pot ser molt bona opció. Les estacions d'esquí La Molina i La Masella són molt a prop i, a més, disposen de pistes per a tots els nivells.

Si preferiu deixar de banda els esports d'hivern i centrar-vos a visitar el poble i els seus voltants, us portem algunes opcions. Al cor de Puigcerdà hi ha la Torre del Campanar de l'antiga església, una visita obligatòria si voleu contemplar una panoràmica del poble.

El carrer Major i el carrer d'Espanya és una bona opció si voleu visitar els comerços. Estan plenes de botigues de tota mena i sol haver-hi molt ambient. Altres llocs que heu de visitar són el mirador de Puigcerdà i el llac artificial, dos dels llocs icònics del municipi.

La seva gastronomia és un altre dels grans atractius. Podràs gaudir d'una àmplia varietat de productes naturals com els bolets, fruites, carn, formatges, ànec, etc. Aquests es fan servir en alguns dels seus plats típics: trinxat de Cerdanya, conill amb bolets, sopes d'all, o postres artesanals.

Aquí et deixem alguns llocs on podràs gaudir del seu saborós menjar tradicional:

  • El graner de Puigcerdà
  • La Lola
  • Restaurant 539, Plats Forts
  • Restaurant El Capritxo