Un gos és atès al veterinari, a la dreta uns bitllets de 50 euros, i al cercle, un gat

SOCIETAT

Si tens un gos o un gat, podries tenir dret a veterinari gratuït a Espanya

Aquest servei, pensat per a determinades persones, cobrirà les principals necessitats assistencials de les mascotes

Alguns propietaris de gossos o gats podran disposar del servei veterinari de manera gratuïta. El nou programa engegat pel Gobierno finançarà aquestes atencions a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat.

Es tracta de la iniciativa 'Millors amics'. La posarà en marxa el Ministeri de Drets Socials juntament amb la Fundació per a l'Assessorament i l'Acció en Defensa dels Animals. 

S'estima que les despeses de cura d'un animal s'eleven entre 1.000 i 1.400 euros, segons la Reial Societat Canina d'Espanya. Per part seva, els gats impliquen un desemborsament anual de 986 euros, com recull un informe de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Ens trobem davant de quantitats que no estan a l'abast de tothom. Perquè cap mascota es quedi sense la deguda atenció sanitària al veterinari sorgeix aquesta campanya, que compta amb una dotació de 154.500 euros. Abans ja s'havia posat en funcionament un sistema de subvenció similar a Catalunya.

Els beneficiaris d'aquest ajut per al veterinari

Aquest programa s'adreça sobretot a les persones en situació de vulnerabilitat, amb escassos recursos. Aquells que no tenen prou capacitat econòmica per sufragar les despeses habituals de veterinari. Entre ells hi ha els següents:

  • Persones amb animals en situació de sense sostre.
  • Víctimes de violència de gènere que comptin amb una mascota.
  • Persones amb animals en situació de manca de llar.
  • Persones amb animals que visquin en infrahabitatges.
  • Persones d'edat avançada que tinguin pensions mínimes i tinguin un animal.
  • Persones amb trastorns psicofisiològics.
  • Persones amb mascotes, que fins i tot tenint un habitatge, resideixen en situació de vulnerabilitat econòmica.

Quins serveis de veterinari s'inclouen al programa

Els serveis veterinaris que tenen cabuda al programa 'Millors amics' són diversos. Entre ells hi ha la vacunació, esterilització, identificació, desparasitació, eutanàsia justificada i incineració.

Pel que fa als animals que podran beneficiar-se d'aquesta iniciativa, hi ha els gossos, gats, fures i altres mascotes de companyia. Cal que convisquin amb el propietari.

➡️ Societat

Més notícies: