Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a una carretera i al capdavant dues rodones vermelles amb les etiquetes B i C i un símbol d'alerta
SOCIETAT

Si tens un cotxe amb etiqueta B o C, atent: la data en què ja no podràs circular

La DGT adverteix de les restriccions que s'acosten pels vehicles amb etiquetes B o C

Enmig d'un panorama de consciència ambiental cada cop més fort, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat noves restriccions que afectaran els conductors de vehicles amb etiquetes B i C.

La raó no és altra que la necessitat urgent de reduir la contaminació atmosfèrica i promoure un aire més net a les nostres ciutats.

La DGT avisa de les restriccions amb cotxes amb etiquetes B o C

Si ets propietari d'un cotxe amb etiqueta B o C, és hora de prestar atenció. I és que a partir d'ara aquests vehicles ja no podran circular per certes zones.

Què implica això per als conductors? És crucial entendre les implicacions i preparar-se per adaptar-se a aquestes mesures noves.

Què implica tenir una etiqueta B o C?

Les etiquetes B i C fan referència al nivell de contaminació que emet un vehicle. Els cotxes amb etiqueta B emeten més contaminants que els d'etiqueta C, cosa que els fa més perjudicials per al medi ambient. La DGT ha identificat aquests vehicles com a part del problema i està prenent mesures per abordar-ho.

Així, els conductors de cotxes amb etiquetes B i C s'enfrontaran a diverses restriccions. En primer lloc, no podran circular per certes àrees urbanes designades com a Zones de Baixes Emissions (ZBE) a Madrid en alguns horaris.

A més, s'implementaran restriccions a carreteres principals i autopistes durant certes hores del dia per reduir la congestió i la contaminació.

Tot i això, s'espera que, a partir del 2028, l'Ajuntament de Madrid prohibeixi completament l'entrada a la ciutat de qualsevol vehicle de combustió, només permetent híbrids i elèctrics. En el cas de Barcelona, els cotxes amb etiqueta C podrien deixar de circular el 2030.

Muntatge amb fons de cotxes i noi pensatiu amb etiqueta C de la DGT al costat

Què poden esperar els conductors?

Les restriccions afectaran la circulació de vehicles amb etiqueta B i C a determinades zones. Els conductors d'aquests vehicles hauran de buscar alternatives, sigui optant per transport públic, vehicles d'etiqueta ECO o ZERO, o explorant opcions com el carpooling.

La DGT ha advertit que hi haurà dures sancions per a aquells conductors que no compleixin les noves restriccions. Això inclou multes significatives i la possible immobilització del vehicle. A més, s'espera que s'intensifiquin els controls d'emissions i s'hi instal·lin càmeres de vigilància en àrees afectades per garantir el compliment de les normatives.

La raó principal darrere d'aquestes restriccions és la necessitat urgent de reduir la contaminació atmosfèrica i protegir la salut pública.

Els vehicles amb etiquetes B i C són responsables d'una part significativa de les emissions contaminants a les nostres ciutats, per això la DGT creu que limitar-ne la circulació és fonamental per millorar la qualitat de l'aire i reduir els riscos per a la salut.

➡️ Societat

Més notícies: