Primer pla a color dels Sants Felip i Santiago
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 3 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres, 3 de maig de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda 2 dels 12 Apòstols de Jesucrist

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda dos sants que van formar part del grup de deixebles més pròxims a Jesús.

Qui van ser Sant Felip i Jaume el Menor, els sants més importants del divendres, 3 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres especialment els sants Felip Apòstol i Jaume el Menor. Sant Felip va néixer a Betsaida i va ser deixeble de Sant Joan Baptista. Va ser un dels primers apòstols de Jesús.

A les Sagrades Escriptures el seu nom destaca en el moment de la multiplicació dels pans. El Sant li va preguntar a Jesús "com podrien donar menjar a tanta gent".

També perquè a l'Últim Sopar li va demanar a Crist que li mostrés "al pare". Sant Felip va marxar cap a la regió de Frígia per predicar l'Evangeli. Va morir crucificat i apedregat a Hieràpolis.

Jaume el Menor és conegut com "el cosí del Senyor", ja que la seva mare era parent de la Verge Maria. És considerat per l'Apòstol Sant Pau com una de les principals columnes de l'Església. S'explica d'ell que pregava constantment pel seu poble pels nombrosos pecats que cometien.

Va convertir molts jueus al cristianisme amb el seu exemple i devoció. La seva fama va despertar l'escàndol entre els fariseus i escribes, que el van portar davant el Summe Sacerdot. Coneixedor que la gent sentia fervor per ell, el sacerdot li va demanar que renegués de Jesús.

Jaume va respondre: "Jesús és l'enviat de Déu per salvació dels qui vulguin salvar-se. I ho veurem un dia sobre els núvols, assegut a la dreta de Déu".

Després d'això va ser llançat des de dalt del temple cap al precipici. Abans de morir va dir: "Pare Déu, et prego que els perdonis perquè no saben què fan".

Felip és un nom masculí d'origen llatí, que significa 'amant dels cavalls'. Jaume és un nom d'origen hebreu, llatí i grec, que significa 'el que canvia'. A Espanya, 532 homes anomenats Felip i 24.959 que porten el nom de Jaume poden rebre felicitacions aquest dia.

Santa Violeta

Santa Violeta va ser una jove màrtir que va viure al segle II a Itàlia. Encara que són poques les dades que hi ha sobre ella, la seva figura és símbol fe i devoció dels cristians a tot el món. El seu exemple de fidelitat a Déu continua inspirant moltes persones a seguir el camí d'amor i sacrifici.

Primer pla a color de Santa Violeta

Beata Maria Leonia Paradís

La beata Maria Leonia Paradís va ser una religiosa nascuda al Canadà, que va viure entre els segles XIX i XX. Va ser la fundadora de la Congregació de Petites Germanes de la Sagrada Família, dedicades al servei domèstic dels sacerdots.

Primer pla en blanc i negre de la Beata Maria Leonia Paradis

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 3 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Alexandre I papa
  • Sant Juvenal de Narni
  • Sant Pere d'Arg
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: