Primer pla a color de Sant Joan d'Àvila amb un crucifix a la mà
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 10 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest divendres, 10 de maig del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un Doctor de l'Església

Aquest divendres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un sant que és considerat un dels grans sacerdots del segle XVI. Va predicar a Andalusia i va ser amic i conseller de Sant Ignasi de Loiola i Santa Teresa de Jesús.

Qui fou Sant Joan d'Àvila, el sant més important d'aquest divendres, 10 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres especialment a Sant Joan d'Àvila, que va néixer l'any 1499 a Almodóvar del Campo, Ciudad Real. La seva família destacava per ser profundament cristiana i el va educar en el sacrifici i en l'amor als altres.

Durant la seva adolescència va estudiar lleis a Salamanca. Passats quatre anys, va decidir tornar al seu poble natal per fer una vida retirada. Anys després va marxar a Alcalá de Henares per estudiar arts i teologia, on va contactar amb els grans influents reformistes del moment.

Després de morir els seus pares va vendre tota la seva fortuna i la va donar als més necessitats. Despullat de possessions, va marxar a Sevilla per convertir-se en capellà. La seva intenció, a més, era embarcar-se cap a la Nova Espanya (avui Mèxic), tot i que finalment va decidir no fer el viatge.

Va predicar l'Evangeli a Andalusia on va acabar empresonat per una denúncia davant la Inquisició per haver sostingut doctrines sospitoses. Durant el seu captiveri va perfeccionar el seu coneixement sobre Déu i va escriure una de les seves obres més conegudes, l'Audi filta.

Finalment va ser absolt i va passar els seus darrers anys a Còrdova, acompanyat per deixebles i amics. Santa Teresa de Jesús, en assabentar-se de la seva mort, va exclamar: "Ploro perquè perd l'Església de Déu una gran columna".

Joan és un nom masculí d'origen hebreu que vol dir 'el que és fidel a Déu'. Actualment, 50.350 homes i més de 400 dones porten aquest nom al nostre país.

Sant Job

Sant Job és un personatge bíblic que és considerat un dels patriarques d'Israel en els temps anteriors a Jesucrist. Va néixer a la regió d'Hus, al sud-est de Palestina. Era un home molt respectat pels seus veïns, que va destacar per la seva paciència.

Primer pla a color del Sant Job mirant al cel

Sant Damià de Molokai

Sant Damià de Molokai va ser un religiós d'origen belga que va viure al segle XIX. Va pertànyer a la Congregació de Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria. Es va lliurar a l'assistència dels leprosos i va acabar ell mateix contagiat d'aquesta malaltia.

Primer pla a color de Sant Damià de Molokai amb un llibre a les mans

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 10 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Dioscòrides de Mira
  • Sant Epímac màrtir
  • Sant Gordià de Roma
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: